Tre (eller 15) bra saker med mitt liv

Jag fick en utmaning av min bloggkompis Amanda som driver bloggen Explore a little more. Jag skulle svara på 15 ”frågor” om de bästa sakerna i mitt liv. Nu har jag klurat, svarat och skrivit ned svaren, det va kul!

Att reflektera

Det ligger lite extra mycket funderande bakom detta inlägg. Jag är inte världens bästa på att stanna upp och fundera på sånt här, jag känner efter i farten … typ. Men nu var jag tvungen att sätta ord på det och det var bra för oj så mycket bra jag har i mitt liv!

Jag är trots allt bra att tänka på allt fint, bra och älskvärt i mitt liv men som sagt, jag tänker på det i farten och det blir inte riktigt samma sak. Så, tack Amanda för utmaningen. Du anar inte hur bra den va för mig!

Tre bra saker med mina dagar

Jag bor på en fin plats där soluppgången lyser upp vardagsrummet och horisonten man ser därifrån består av skog. När vi köpte vårt hus här i Rimforsa bodde vi fortfarande i Bayern och gjorde det utan att ha sett huset i verkligheten. Vi litade som så många gånger förut på vår magkänsla och köpte ett hus för flera miljoner baserat på det. Helknasigt tycker en del men vi ångrar oss inte.

Just nu arbetar jag både i lag och ensam i en lagom mix, det är perfekt. Två dagar i veckan är det fullt ös med barnen och mina kollegor på förskolan. De andra tre ägnas åt saker som planerande och strukturerade av innehåll till bloggen, fotande, skrivande och skapande av pedagogiskt material till materialbanken utöver inspelning och klippning av Friluftspodden, filande på affärsplan, kontakt med andra bloggare och mailskrivade i typ oändlighet.

Jag får vakna varje morgon och känna att jag har det jag behöver. Ett hem jag trivs i, pengar att köpa mat för och betala räkningarna med, varma kläder att ta på mig, ved att elda med, en riktigt braig familj, en sällskaplig katt, tid att vara i naturen och en stor nyfikenhet på vad livet har att bju på härnäst. Behöver man mer?

Tre bra saker med mig

•  Jag jagar inte status och det gör mig lugnPrylar, ”fin” utbildning, hög lön, flashiga resor, märkeskläder eller cool bil har nog aldrig varit min grej. Ibland kanske det hade varit kul att vara lite coolare och modernare, sminkat sig, gillat mode och så men nja. Det är så jobbigt att vara något som inte kommer från hjärtat så det har liksom inte blivit av.

Hade jag velat jaga status hade jag nog inte hållit på med kaninhoppning, inte flyttat från Stockholm där jag växte upp, inte pluggat till djurvårdare och förskollärare, inte jobbat på museum och drömt om ett sommartorp utan el och vatten. Allt det där känns inte så creddigt, eller? Jag vet inte, jag har svindålig koll på vad som är trendigt.

•  Jag är bra på att inte döma. Våra år som utlandssvenskar där vi verkligen fick uppleva att vårt sätt att göra, välja, leva och vara inte var norm har hjälpt mig att inte döma andra så snabbt. Är eller gör någon något jag tycker känns udda eller rent av korkat blir jag istället nyfiken på hur det kommer sig. ”Vaffö gö di på dette vise?” frågar jag mig ofta. Jag tycker många saker här i världen är konstiga men jag brukar ofta tänka på att allt jag gör också är konstigt för någon.

•  Jag är überbra på att lära mig saker som jag vill lära mig. Det här är en av mina  roligaste bra-saker-med-mig. Det går helt enkelt lätt för mig att lära och snabbt går det! Men för att livet inte ska bli överdrivet roligt så har den egenskapen vissa begränsningar. Jag måste se ett välmotiverat syfte med det jag lär mig. Annars stendör inlärningscentrat i min hjärna och det går inte att lura det tyvärr, jag har försökt såååå många gånger.

Att till exempel läsa ett tredje språk var alltså inte på tal. Men när jag såg en möjlighet att utöka min chans till jobb inom till exempel turism genom att kunna tyska så vaknade vips den delen av min hjärna. Den där hjärnan alltså, ett underligt mysterium.

Tre bra saker i mitt liv

•  Min fina Daniel och allt det innebär att ha honom i mitt liv. Min man Daniel är inte överdrivet intresserad av att synas här på bloggen men är en klippa bakom den. Han hjälper mig att ta bilder då och då och ställer frågor som får mig att tänka till kring vad jag vill och vart jag är på väg med bloggen. Han har fått lyssna på poddar om bloggentreprenörer, lärt sig vad det innebär att driva en blogg, kommer med uppslag på vad jag kan skriva om, påminner mig om att ha med bilder på mig själv  och suckar inte när jag sitter och ”bara” ska redigera bilder ”en liten stund” på kvällen när barnen somnat. Kan man ha en bättre Influencer-husband?

•  Min magkänsla. De där magkänslan alltså, så grymt bra grej det där. Jag har nog alltid haft en stark magkänsla men inte alltid litat på dens ofta som jag borde, dumt nog. Jag är verkligen ingen velig eller orolig person utan litar helt enkelt på min magkänsla och att saker och ting blir mer eller mindre bra. För de blir de ju allra oftast. Det är sällan det blir katastrof och att leva ett liv helt utan katastrofer blir svårt ändå så det är inte hela världen.

Nu är det ju inte så att jag flummar runt och låter min magkänsla gå bananas, någon hejd får det vara på det. Men speciellt i viktiga beslut, vägval och andra viktigheter låter jag min magkänsla ha en väldigt stark åsikt och det har gjort livet lättare, och roligare.

•  Allt jag får chansen att göra och uppleva. Jag är så oändligt tacksam för så mycket, speciellt över att ha ett så otroligt priviligerat liv som jag har. Att jag verkligen har möjligheten att följa mitt hjärta, att ge mig ut på små och stora äventyr utan att känna mig alltför otrygg inför framtiden. Detta är något jag tänker på nästan varje dag, hur fantastiskt bra jag har det.

Tre bra saker det här året

•  Winter workation i Åre. Nu var det ett tag sen jag kom hem från Influencers of Swedens Winter workation i Åre där jag tillbringade några dagar med ett gäng andra medlemmar i föreningen. De väldigt lärorika dagarna handlade mycket om hur vi som bloggare ska kunna bygga upp våra verksamheter till stabila företag, det är nämligen inte gjort i en handvändning.

Det handlar om, förutom att skriva bloggartiklar och ta bra bilder, det som syns utåt, om så otroligt mycket mer. Det handlar bland annat om att göra research, sälja in samarbeten, sökordsoptimera och planera publiceringskalendern smart, förutom att hitta sina drivkrafter och grundvärderingar, basen till alltihop. Det och mycket mer handlade dagarna i Åre om.

•  Jag startar mitt företag. 2018 är året då jag bygger grunden för mitt företag Lanclin där denna blogg och Friluftspodden kommer att vara delar. Just nu står det lite still då jag ska skicka in bevis till svenska Skatteverket på att jag inte är skattskyldig i Tyskland där jag bodde under förra deklarationsåret. Men sen jäklar ska det sparkas igång.

•  ”Vad jag ska bli när jag blir stor”-poletten har trillat ner. Den där magkänslan jag skrev om innan har hjälpt mig mycket det senaste året. Den har hjälpt mig komma på vad jag ska bli när jag blir stor. Svaret va inte ett yrke utan mer en känsla. Att kategorisera människor i yrken känns rätt så förlegat, jag tror vår verklighet kommer att vara mer flexibel än så i framtiden. Jag har hittat min linje och tror att det kommer att bli bra.

Tre bra saker med bloggande

• Frihet – om jag håller mig inom Svea rikes lagar så bestämmer jag helt själv vad jag skriver, fotar och låter få plats på Lanclin. Det här är nog en av de stora anledningarna till att jag bloggar, jag får bestämma heeelt själv. INGEN eller INGET kommer någonsin att få mig att skriva något jag inte kan skriva under på med hela mitt hjärta.

Det är därför ni ser så få samarbeten med företag här på Lanclin. Jag gör gärna samarbeten men är otrooooligt petig och har hittills inte fått till en deal som jag kan stå bakom med hela mitt hjärta och som även ger er läsare något. Jag kommer att göra fler samarbeten i framtiden som jag tycker är roliga och ger mig och mina läsare något men aldrig tumma på mina grundvärderingar, ba så ni vet.

•  Alla grymt kreativa, kloka, erfarna och generösa kollegor! Det här va något jag inte hade med i beräkningen när jag bestämde mig för att satsa på att bygga upp Lanclin till en del av mitt arbete för 4 år sedan. Jag hade helt enkelt inte koll på hur otroligt många högkompetenta skribenter, fotografer, säljare, strateger och marknadsförare det fanns där ute i bloggvärlden. Nu vet jag och jag känner mig väldigt priviligerad av att känna en stor hope av dem! De lär mig saker ungefär varje dag och förhoppningsvis lär jag dem en del också ibland.

•  Jag har möjlighet att göra skillnad. Det här va inte heller något jag tänkte det minsta på när jag startade Lanclin för 4 år sen. Inte när jag startade min första blogg 2008 heller för den delen. Nu, många år senare har jag genom mitt arbete med Lanclin byggt upp en plattform där ni kan hitta inspiration, information och konkret hjälp kring friluftsliv och äventyr. Vilket jag vet i förlängningen betyder att ni blir fler som kan, vågar och vill ge er ut på äventyr med barn till exempel. DET kallar jag att göra skillnad och jag blir så stolt varje gång jag får bevis på det!

Jag vet även att jag kan gör skillnad när bloggkollegor, organisationer eller andra som försöker nå ut med ett budskap som lirar med mina grundvärderingar. När jag länkar till något här eller på Lanclins Facebooksida är det ofta många som blir nyfikna och klickar sig in. Det ger mig ytterligare möjligheter att göra skillnad och senare i kedjan kanske få ut fler i naturen på äventyr. Mitt friluftshjärta blir varmt när jag tänker på det.

8 kommentarer

 1. Vilket fint inlägg ♥️ känns så ärligt och ändå enkelt. Älskar kommentaren om magkänsla och gå bananas förstår precis vad du menar 😂

  Lancin är superfin platform ser så mycket fram emot vad den och du hittar på framöver, min magkänsla säger att de kommer bli bra!

  1. Tack 🙂 Den där magkänslan får man inte låta leva sitt eget liv, då kan man ju råka få feeling och köpa både söta kattungar och annat som ens egna magkänsla säger känns bra men kanske inte resten av familjens, ha ha! 😀

 2. Du har verkligen en fin blogg! Och visst är det bra att stanna upp och reflektera lite, det var därför jag började med mitt Lördagsgodis som jag skriver varje lördag. Vissa saker är så uppenbart goda här i livet men ibland är det faktiskt de där riktigt små små sakerna som gör precis lika mycket nytta. Och det är viktigt att komma ihåg eller att lära sig. Glädjen över att se en knopp bildas kan på sitt sätt vara lika fullständig som att köpa en ny tv.

  Åh vad du njuuuter där på klipphällen!

  1. Tack Emma! Det är så himla roligt att göra Lanclin och få kontakt med dig och andra som kikar in och läser här, jag älskar det! 🙂

   Precis! En knopp slår en ny tv alla dagar i veckan 🙂

  1. Ja jag har nog det, landat i vad jag vill och behöver. Även om jag då och då känner att jag uppe i det blå och svävar 🙂 Men nöjd är jag alltid, både med fötterna på jorden och uppe i det blå, ha ha! 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: