Askersund Outdoor Festival – vi är på plats!

Vår helg började i det otroligt fina naturreservatet Hallsta ängar i Rimforsa där vi bor. Friluftsfrämjandet bjöd på terminsavslutning för sina barngrupper och det är verkligen så himla vacker där. Just Hallsta ängar har jag all anledning att återkomma till men nu handlar det om friluftsfestivalen i Askersund.

En äventyrslysten liten katt

När vi kom hem från avslutningen i förmiddags packade vi in mat och kläder i äventyrsbilen som skulle ta oss till Askersund. I dörren satt vår katt Zíngo och spanade så allt gick rätt till. Han har nu fått börja få gå ut mer och mer och blir modigare och modigare. Nu kommer han ofta och hälsar på i husbilen när vi är där och fixar. Snart kanske han får komma med oss på en tur men tillsvidare får han stanna hemma. Det kommer bli ytterligare en dimension på äventyr – husbilsliv med katt.

Inte enligt plan men ok ändå

Vår plan var att stå på ställplatsen Citycamp i Askersunds centrum men där va såklart fullt när vi kom i eftermiddags. De hade dock en till ställplats ett par hundra meter från centrum, visserligen utan el men ok pris, 100 kr per natt.

Här står vi tråkigt nog nära stora vägen som låter en hel del men det är riktigt gott om plats och svängrum. Ingen behövde besväras av oset från Tzay-spett, majskolvar och halloumi från vårt håll vid matdags i alla fall. Om vi besöker friluftsfestivalen nästa år hänger vi nog på våra cyklar på husbilen, de hade varit skönt att ha dem med faktiskt.

Vi har en plan!

Vi parkerade, vandrade bort till festivalområdet, hämtade ut våra festivalarmband arrangörerna försett oss med (tack Askersund Outdoor Festival!), scannade av hur där såg ut och vilka roligheter där fanns inför morgondagen. Så nu vet vi att vi siktar på naturparkouren och ett nytt försök på klätterväggen som första aktivitet imorgon!

Gonatt från familjen Edmark i äventyrsbilen i Askersund!

11 kommentarer

  1. Hej, hittade Er blogg för en stund sedan. Är ny vandrare och har precis vandrat min första mil här i skogen i mitt närområde. Ska titta på er blogg ordentligt och se vad jag kan lära mig av er. Ni verkar ju ha det hur mysigt som helst.

    1. Välkommen till Lanclin Malin! 🙂 Vi är en friluftsfamilj som gillar små och stora äventyr. Hoppas att du hittar inspiration bland alla mina inlägg!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: