Boktips: Barnens resebok – en barnfaktabok om att resa. 

Barnens resebok som vi har fått av Speja förlag är en färgglad faktabok för barn om att resa och upptäcka olika länder. Den innehåller 12 barns berättelser om 12 olika resmål och sina upplevelser där. Och så lite roliga fakta förstås.

En bok om att resa för barn.

Boken är en riktigt bra bok att läsa som en liten förberedelse när man ska ut och resa med barn som kanske gör det för första gången. Resmålen i boken ges störst plats men även andra bra-att-veta-tips står med. Vad man kan ta med sig i väskan, lektips vid långa väntetider och förklaringar kring ord som handbagage och vad ett pass är till för tas upp på ett pedagogiskt sätt.

Barn på resa berättar.

Boken är sedan upplagd lite som en kapitelbok där varje kapitel handlar om ett barns resa till ett land i världen. Barnens korta berättelser om sina positiva och negativa upplevelser av resmålet blandas med fakta om landet. Ett trevligt och lättsamt upplägg som passar i en faktabok för barn.

Vad vi tyckte om Barnens resebok.

Vi gillade den men det är ingen bok som plockats fram före skönlitterära böcker. Bilderna och de små faktarutorna med korta faktatexter har varit mest lockande för barnen som gillar ”roliga” fakta. Sen tyckte de ju såklart att det var roligt att läsa en liten tysk-svensk parlör.

Jag som vuxen fastnade för de pedagogiska förklaringarna kring ord som kan var bra eller bara intressanta att veta innebörden av. Frågor som ”Var börjar och slutar ett land?” och de fina och roliga illustrationerna blir extra kryddor i den här faktaboken där barnen och deras upplevelser står i fokus. Just att barnen och deras upplevelser står i fokus är ett stort plus.

Barnens resebok är skriven av Cicci Hellström och Fredrika Ottosson och är utgiven på Speja förlag. Den tänka åldern på läsarna är 6-9 år och det känns som en lämplig ålder enligt mig också.


Vill du läsa fler av mina boktips med resor, natur och platser i världen hittar du dem i kategorin Boktips.

6 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: