Boktips: Äventyr i naturen – Upplev, utforska, upptäck

I mars hade vi födelsedagar i familjen och vad är födelsedagar i familjen Edmark utan frilufsiga presenter? I ett av paketen låg en jättefina barnfaktabok om natur och friluftsliv – Äventyr i naturen – den vill jag tipsa er om idag!

Mysiga bilder

Varje uppslag i eller sida i Äventyr i naturen har ett tema. Det kan vara stjärnskådning och stjärnbilder, bygga hinderbana, djurspår, tälta, bygga vindskydd och så vidare. Alla teman illustreras med fina och välgjorda teckningar – det gillar jag. Mitt favorituppslag ser ni här nedanför – om stjärnskådning –känner ni myset?

För vem är boken?

Boken vänder sig till barn mellan 9-12 år som är nyfikna på natur och friluftsliv. Då den är så fint och pedagogiskt illustrerad tycker jag att den mycket väl kan uppskattas även av yngre barn. Den passar fint båda att läsa i och ”bara” kika i.  Illustrationerna berättar mycket och detaljerna går att titta och prata mycket om.

Vad tycker vi om boken?

Just nu är det andra böcker, kapitelböcker, som är mer intressanta för barnet som fick boken i födelsedagspresent. Faktaböcker är kanske inte något man läser från pärm till pärm utan tas fram då och då när man vill ha något att kika i lite. Ibland blir man blir nyfiken på hur man kan göra vindskydd, hur karlavagnens stjärnbild ser ut eller inspiration till pyssel med naturmaterial – då kommer nog denna bok att plockas fram.

Vi har kikat i den och den uppskattades så när nästa period av faktaboksug infaller tror jag att den kommer att ligga vid sängen fler än en kväll.

Boken Äventyr i naturen är skriven av Alice James och Emily Bone och ges ut på Känguru förlag.

Vill du ha fler boktips på temat natur, friluftsliv, resor och spännande platser hittar du dem i kategorin

Boktips

 

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: