När Arkiv X kom till vitsippeskogen i Gamla Linköping

I helgen har jag ägnat mig åt massor av sånt jobb med bloggen som inte syns ut till dig som läsare. Det har varit medlemsträff med Influencers of SwedenQuality Hotel The Box här i Linköping och det tänkte jag berätta mer om senare i veckan. Men nu ska ni få följa med ut i skogen – med agenterna från Arkiv X!

Bloggare – ett kreativt släkte

Helena, som bloggar på resebloggen Oh, Darling, och jag hade bestämt en liten fotoutflykt till Vallaskogen vid Gamla Linköping igår efter vi åkt från hotellet. Vädret var inte toppen för fotografering men det hindrade inte oss från att leka loss bland vitsippor, mossiga stubbar och slingriga stigar. Så himla roligt!

Helena är fotograf och resebloggare, en kreativ sådan, och har fotat en del med rekvisita under sina resor. Hon hade med sig en del av sina grejer och jag agerade både assistent och testade att fota själv. Att fota med rekvisita ute i naturen för att berätta lite som en historia var väldigt roligt och något jag ska test runt med själv i mina hemmaskogar.

Såhär såg det ut bakom kameran.
Och såhär såg det ut framför kameran. Kan den vara skurkjakt i vitsippedjungeln på gång?
Teamwork på hög nivå när mossiga stubbar ska bestigas.
Mulder har hittat en muterad vitsippa – mycket misstänkt.
Den hade naturkrafter som fick honom på fall – fler gånger.
Med fötterna djupare nedtrycka i mossan stod han pall för vitsippans krafter.
Vackert vitsippeparasoll eller muterad art med utomjordiska krafter – det är frågan Mulder står och fundera på.
”Strunt i de muterade vitsipporna – let’s jaga some skurkcars istället!”

Vackra Vallaskogen kommer vi tillbaka till

När vi gick runt bland vitsipporna i Vallaskogen sa vi flera gånger att vi måste åka tillbaka när allt slagit ut, när solen skiner och sen när flugsvamparna kommit i höst. Jag som fotat i Vallaskogen förut kan intyga att det är en väldigt fin skog att fota i alla årstider. Det är något sagolikt över de mossiga tuvorna, granarna, stubbarna och de slingrande stigarna.

Just i söndags så var det ju varken torrt eller soligt så vitsipporna stod inte direkt och sträckte på sig men så fina de var ändå! De blev mer som små klockor som hängde ned med vattenpärlor på sig och sina blad. Jag tränade lite på att fånga deras finhet, med varierat resultat. Sån himla tur att skogen finns kvar och att jag kan komma tillbaka och göra nya försök.

vitsippor
Skogen var vitprickig av vistippor – helt underbart!
Lite slokiga men ack så fina.
vitsippor
Jag tränade på att ställa fokus exakt rätt – det gick sådär.
Grön men inte så knallgrön skog som om några veckor –längtar!

16 kommentarer

  1. Ja det va så himla kul också! 🙂 Vi började redan googla runt efter roliga figurer att leka vidare med, ha ha! Helena påminde mig om dina bilder med Paddington i London och de minns jag ju, sååå fina och söta. Vi kanske får ha en ”fota-med-rekvisita-dejt” alla tre någon gång? 🙂

 1. Helt underbart! Var i hela friden har ni fått tag i Mulder & Scully? Vill också ha.
  Det är helt suveränt att göra en berättelse med foton så där. Jag gjorde det med legogubbar till sonens födelsedagskalas för en massa år sedan, skitskoj hade jag!

  Jag älskar de där minifigurerna och allt vad folk hittar på med dem. Så otroligt uppfinningsrikt! Gillar du den typen kan jag rekommendera https://slinkachu.com/

  1. Ja visst är det underbart kul! 🙂 Det är min kompis Helenas figurer så jag vet inte var de kommer från tyvärr.
   Jag ska leta reda på några mer frilufsiga figurer som ska få följa med mig på äventyr 🙂

 2. Vilken rolig idé! Fick ett stort leende på läpparna när jag såg bilderna.
  Har äntligen tagit mig tid att vandra runt bland bloggarna som finns med i FB-gruppen Friluftsliv med barn. Kommer fortsätta kika in här.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: