Caféfrukost i Wien – en av barnens favoriter.

Vi var som sagt i ett somrigt Wien i helgen. Vi hade bokat hotell men ingen frukost då vi tänkte att i Wien äter man frukost på café, så det gjorde vi!

Wien – cafeérnas stad.

Det finns många, många, många caféer i Wien. Vi lyckades hitta ett jätte mysigt som precis hade öppnat när vi trillade in vid 8.30 på lördagsmorgonen. Orutinerad kafébesökare som jag är så missade jag tyvärr helt att anteckna eller lägga på minnet vad det hette. Jag kompenserar det med att länka till en hel blogg (på svenska) om caféer i Wien!

Trots den hårda konkurrensen om cafégästerna är det synd att påstå att det är billigt att gå på café i Wien. Men är det semester så är det! Vi mumsade i oss och drack den sötaste frukosten på år och dagar och var sen redo att göra stan.

Så mycket pryttlar, skyltat och pinaler att kika runt på.
Nöjt barn med varm choklad.
Våra barn är vana vid varm choklad i kåsa, utan grädde. Det här är rena lyxpartyfrukosten!

Skapa positiva minnen.

En bra taktik vi kör med att medvetet skapa något eller några extra starka, positiva minnesbilder hos barnen när vi är ute och reser. Det kan vara att få äta ett mindre berg med glass till kvällsmat (finns typ inte i deras värld annars) eller göra något de sett framemot länge. Är resan kanske inte i första hand till för att uppfylla deras önskningar utan de vuxnas så gör ju de positiva minnena det betydligt lättare att få med sig dem nästa gång.

Caféfrukost som äts med andakt.
Så mumsigt! (kanske inte skinkan men den delade jag bort)
Barnen fick varsin sånnhär frukosttallrik.

6 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: