Eldpopcorn – den bästa sortens popcorn

Jag har ju ett önskemål för det här friluftsåret, att laga mer mat utomhus. Nog tycker jag att vi nu börjat på bästa möjliga sätt, lugnt och försiktigt med pinnbröd och nu … popcorn!

Att inte gå ut hårt och öka

Det mest vanliga förfarandet när jag har gjort saker är att jag tidigare gått ut hårt och ökat. Det har såklart ofta fått till följd att jag kört slut på mig, tröttnat och lagt det på is eller skrotat idén helt. Men nu är jag snart 35 år och har börjat fatta grejen med att ta saker steg för steg för att det ska hålla hela vägen. En sak i taget, avancera steg för steg.

Eldmat – så mycket mer än grillad korv

Därför är min plan (nu när jag tröttnat ganska rejält på korv grillad på pinne) att introducera även andra sätt att laga mat på eld, för elden vill vi ju ha. Benen till vår Muurikka är återfunna efter 4 år och en 4,5 liters kastrull som går att hänga upp är införskaffad. Nu är vi redo för kulinariska äventyr i skogen!

Popcorn över öppen eld

Men sen va det ju det där med att inte gå ut hårt och öka. De kulinariska äventyren kommer nog därför inte än på ett litet tag. Vi mjukstartade i helgen med att bland annat poppa popcorn och det kan jag kanske inte räkna som något kulinariskt äventyr (speciellt inte när man glömmer saltet hemma…) men oj så roligt det är! Och helt ärligt är ju popcorn liiiite godare när man poppat dem över eld så nog blev det en gnutta kulinariskt äventyr av det hela ändå.

Har du poppat popcorn över eld någon gång? Har du något braiga eller roliga tips?

4 kommentarer

    1. En kastrul som det inte gör något om den blir ordentligt sotig, lite olja, popcorn och salt är det enda som behövs! Ja och så elden förstås 😊

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: