Pinnbröd – en bortglömd favorits mysiga revansch

Efter mitt senaste inlägg om att jag önskar laga mer mat utomhus i år fick jag några riktigt smarriga tips på enkel utemat. Ett av tipsen var pinnbröd och självklart var vi tvungna att prova den bortglömda favoriten!

En gammal bortglömd favorit

Jag har gjort många pinnbröd i mina dagar men det är mååååånga år sedan. Det är rackarns synd att jag glömde bort denna briljanta lilla aktivitet/fika/mellanmål. För det är precis vad det blir – en trevlig och mysig aktivitet som resulterar i mumsigt mellisfika vid elden. Men nu blir det andra bullar för nu ska pinnbröden få sin revansch och oj så mysigt vi ska ha vid elden.

Det är nämligen väldans trevligt och mysigt att ha något att laga och fixa med när man sitter där kring elden. När det dessutom resulterar i något gott höjs mysfaktorn ännu lite mer. Den här gången körde vi på originalreceptet men jag började snabbt spåna fritt kring kryddor som kardemumma, kanel eller kanske en julvariant med saffran i degen?

Här kommer receptet till er som vill prova
Pinnbröd (ca 10 st)

6 dl vetemjöl
50 g smör
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ½ dl vatten

Ta en liten klump i taget och rulla ut till en degorm som ringlas runt en pinne som sedan hålls över elden. När degormen inte känns degig inuti när man klämmer lite försiktigt på den och släpper hyfsat enkelt från pinnen är den färdig att slukas.

Jag gjorde degen hemma men det går såklart att ta med sig och fixa det ute. På vintern kladdar jag dock inte ned mig i onödan om händerna för att undvika att bli svinkall.

pinnbröd i eld

6 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: