En första friluftssemestervecka avklarad

En vecka i Idre fjäll är nu till ända och vi befinner oss på södrare breddgrader igen. Nu väntar nästa etapp av sommarlovet – på olika håll. Några stannar i Östergötland och några åker vidare till Öland.

Var ska jag bara börja?

Det är så mycket jag vill berätta, skriva om och visa bilder på från vår veckan i Idre. Det är så mycket jag vill tipsa om för att inspirera fler att åka på friluftssemester så jag vet knappt var jag ska börja. Vi hade verkligen en fantastisk vecka med otroligt fint väder och fina naturupplevelser tillsammans med ett gäng andra friluftsfamiljer.

Vi har vandrat tillsammans och på olika håll. Vi har sett vattenfall, fjäll, renar och snö. Det har paddlats, cyklats mountainbike och badats i både pool och sjö – och som vi njutit medan vi gjort allt detta!

Kameratömmning

Nu ska jag tömma kameran på de sista 100 bilderna och börja välja ut vilka som ska få vara med här i bloggen. Det är bilder på glada vandringsbarn, fina fjällutsikter och toppar. Det är bilder renar, blå bergstoppar, blå smurfar och vattenfall med lång slutartid. Jag har nämligen äntligen vågat ta steget från automatläget på min kamera – high five till mig själv för det!

Min nya co-worker på redaktionen

Om du ger mig lite tid kommer jag kunna fixa ihop alla dessa inlägg med bilder och berättelser men ha tålamod. Det är nämligen semestertider även på Lanclins bloggredaktion och mitt uppe i alltihopa har jag gått och nyanställt! Hon är en krävande medarbetare och har visserligen bara fått en visstidsanställning men en presentation vill hon nog ha – den kommer kanske redan imorrn – vem vet i dessa mañana-tider?

9 kommentarer

  1. Det låter som att ni har haft en fin vecka, och jag ser fram emot att få läsa mera framöver.
    Visst är det spännande när man törs skippa autoinställningar på kameran. Man kan ju ta hälften av varje om man är osäker på hur resultatet ska bli. Huvudsaken man törs testa lite. Jag måste göra så, då jag har usel närsyn och helt enkelt inte ser hur bilderna blir förrän de hamnar i datorn. Haha!
    Ha en fortsatt fin semester!

    1. Precis! Det där med att se hur det ser ut på den lilla skärmen är ju megasvårt. Insåg efter typ 50 bilder att jag glömt ställa om till autofokus vilket inte va så väldans bra (vilket jag inte märkte eftersom det ändå såg hyfsat ut på kamerans skärm) men ett par bra blev det. Det är bara på att igen och öva, öva, öva 😉

  2. Låter som en toppenvecka, Idre är fint. Tänk vad mycket kul det går att göra i fjällen på sommaren. och lycka till med manuella läget. Det blir så mycket bättre men ifrån början så känner man sig så mycket mer långsam. Men det är värt lite övning 🙂

    1. Jag har tänkt flera gånger att Dalarna är ett av de svenska landskapen jag kan tänka mig att bo i 🙂 Fantastisk fin natur (är det i ju och för sig inte ensamt om), nära till otroligt många fina naturresmål och friluftsaktiviteter och så en rik och levande kulturhistoria, det gillar jag! 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: