Ett svensk-ugandisk bröllop vid Viktoriasjöns strand.

Nu äntligen ska ni få det första riktiga inlägget om min resa till Uganda. Jag börjar med det jag åkte till Entebbe i Uganda för, ett bröllop!

En speciell plats för bröllop.

Det är även speciellt att resa till ett land, en kontinent förresten, man aldrig tidigare besökt. Att sen få uppleva en fantastiskt natur och kultur som jag aldrig tidigare upplevt gjorde den här resan till mitt livs hittills mest upplevelserika. Den kommer att bli svårslagen, det är ett som är säkert.

En vigselplats långt ifrån alla andra vigselplatser jag har varit på.
Vid Victoriasjöns strand, bland fåglar och grönska.
Det kändes långt hem till julmyset hemma i Tyskland när jag satt och tittade på sångarna som förberedde sig.
Utebröllop i december, javisst! Lagom varmt och fläktande vid Viktoriasjön..

Att få var med när någon gifter sig.

Det var en av mina kusiner, som även är fadder till ett av mina barn, som gifte sig den där fina lördagen vid Viktoriasjön. Det är helt klart alltid en speciell känsla att få vara med när någon gifter sig, speciellt om man känt personen i hela dennes liv.

Och så äntligen kom de!
Strax är de hustru och man.
Den fina blombuketten hos en av tärnorna.
Koncentrationsnivån på topp!

Bröllop bland palmer, kaktusar, termitstackar och lianer.

Några av bilderna ni får se idag är tagna i Entebbes botaniska trädgård som ligger intill platsen för bröllopet. Den botaniska trädgården var även inspelningsplats för vissa scener i den allra första (svart-vita) filmen om Tarzan.

Det var lätt att förstå för bitvis var det riktig liandjungel, så som man tänker att Tarzan bodde. Jag ska berätta mer om och visa fler bilder från den Botaniska trädgården i Entebbe i ett eget inlägg längre fram. Idag vill jag istället visa dig några bilder från vigseln!

Här är de, herr och fru! Gissa vem av dem som är min kusin förresten 😉 Foto: Olof Ogland
Min obligatoriska och sneda bukett- och ringbild.
Min fina fina kusin. Foto: Olof Ogland.

12 kommentarer

  1. Absolut ett minne för livet, både för brudparet och alla gästerna. Kanske speciellt för oss som kom från kalla Norden, med snö, kyla och en stundande jul. Sol, värme, ljuvligt svalkande vindar och sommarkläder med juldekorationer som ”tillbehör” känns allt lite underligt! Kram

    1. Sen jag gifte mig själv har jag också det där bröllopspirret du beskriver när jag får vara med på andras bröllop. Innan fattade jag inte vad folk satt och snyftade om, ha ha! 🙂

  2. Vackert och ett vackert bröllopspar! Känner igen stilen på bröllopet med de fina bröllopstälten utomhus. Så såg det ut när vi var på bröllop i Kenya också. Men då var vi de enda vita bland ca 400 gäster 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: