Första resan för 2017 bokad – till Wien.

Nu brinner det lite i knutarna om vi vill se mer av mellaneuropa innan vi flyttar norr ut. För man vill ju alltid se liiiite till innan chanserna försvinner. Vi har därför bokat en helg till Wien i april.

Vår önskelista finns kvar.

Våra chanser försvinner inte på långa vägar men det är helt klart dyrare och längre från Sverige än Bayern ut i Europa. Vi har några ställen och städer kvar på vår önskelista för mellan- och sydeuropa men vi tänker inte pressa in dem i vårt schema bara för att. Jag har till exempel aldrig satt min fot i Frankrike vilket jag hade velat göra nu när det är så nära.

Österrike – here we come!

Den här gången kör vi på Wien och det ska bli väldigt spännande! Vi har bara varit i Österrike och vandrat lite och åkt skidor en gång men inget cityturistande har det blivit. Vi möter upp en annan svensk familj som vi inte träffat på evigheter för att hänga lite på museer, torg och caféer, det ser vi väldigt mycket fram emot. Faktum är att vi bara har träffat en tredjedel av familjen, resten är nya ansikten. Bara det är ju spännande faktiskt!

När museinörden är med och planerar …

… bokar man hotell i museikvarteren och lämpliga museer att besöka googlas fram först av allt. När hotellet var bokat och några roliga museer hittade så slutade jag att googla tydligen för jag har inte en endaste anteckning om något annat jag vill se eller göra. Det borde det rimligtvis finnas i Wien som ska vimla av caféer, fina gama byggnader och … ja vad finns mer i Wien som två barnfamiljer kan tycka finna intressant?

Har du varit i Wien och har något tips som vi bara inte får missa får du gärna lämna det som en kommentar!

12 kommentarer

  1. Jag är nog mer för resten av Österrike, små byar i berg och dalar, natur, vandring…älskar allt det, men Wien tyckte jag inte var något speciellt. Men så gillar jag heller inte städer. (Utom Lissabon)

  2. Wien till våren, det låter väl underbart. Det blir väl extra kul att träffa gamla kompisar också.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: