Månadens blogg i Januari -DEN SVENSKA PENSIONÄREN I BERLIN.

Varje månad utser jag “Månadens blogg”. De bloggar jag väljer ut är sådana som jag av vilt skilda anledningar själv tycker om att läsa och titta i. Det är bloggar från olika kategorier, skrivna från olika länder men alltid på svenska. Denna månaden har jag valt en utlandssvensk blogg. Den skrivs till och med härifrån Tyskland!

Cecilia kom till Tyskland och Berlin 1967. Hon är pensionär men frilansar som domstolsöversättare och är engagerad i olika intresseorganisationer. Hon är bl. a. ordförande för SWEA Berlin. I sin blogg Den svenska pensionären i Berlin skriver hon om Berlin och livet där som pensionär. Gå in och läs hennes blogg vettja!

En svensk pensionär i Berlin

Som vanligt har jag gjort en liten intervju med personen som sitter bakom tangentbordet och skriver månadens blogg. Här kommer min lilla intervju med Cecilia!

När började du blogga?

Jag började blogga för precis ett år sedan och har alltid gillat att skriva och har amatörskrivit i Sweas tidningar, i Svenska kyrkans tidningar om ditten och datten och det verkade som om folk gillade det så då kände jag mig uppmuntrad. Men märkte också att jämngamla kompisar ofta i början åtminstone förfasade sig över hur jag bara ”vågade” prata så om saker som jag tänker på. Och så blev jag fnissig när de inte ens visste vad en blogg är. Hoho, då tänker jag att jag kanske inte är så stengammal i alla fall.

Vad var anledningen till att du började blogga?

Jag tänkte att det där med att bli äldre, bli pangis inte alltid är så himla lätt. Och att jag med mina bidrag kanske kunde få den ena eller andra att se annorlunda på åldrandets elände – ibland i alla fall – och att det kan vara rätt kul också – faktiskt. Och sen kanske någon tycker det är kul att höra hur man lever som pangis i Berlin som ju är rätt poppis hos svenskarna. Detta är min första blogg – fast jag har en på tyska också www. nichts-für-feiglinge.de och tycker nog själv att min svenska är bättre, är nästan lättare att fixa till tankar och språk där.

Vad är roligast med att blogga?

Det roligaste med att blogga är faktiskt att få svar och respons, att märka att någon läser det jag skriver och kanske tycker det ena eller det andra och sen är det himla kul att skriva faktiskt. En del målar och gör keramik när de känner det behövs, jag skriver av mig. I min ungdoms dagar hade jag gärna velat läsa journalistik men så flyttade jag till Tyskland och om man inte kan språket riktigt verkar det överkurs och överambitiöst att försöka bli journalist..

Vilka sorters bloggar följer du själv? Har du några du vill tipsa om?

Oh, jag följer flera (fast inte så många svenska faktiskt…). Liknande bloggar som min och jag vill ofta inte läsa jättelånga inlägg. Jag gillar när de är lite finurliga och när de sätter pekfingret på saker och ting och när jag kan känna igen mig själv.
Unruhewerk.de
Vielfalten.de
-Musikhai.com

duden
Månadens bloggare i egen hög person, Cecilia Stickler.

puffbildmånadensblogg

3 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: