Boktips: Mitt vilda liv – ett vildmarksäventyr

Boken Mitt vilda liv handlar om ett barn som reser upp till en äldre släkting och lever nära naturen under ett lov. De bor i kåta, plockar blåbär, kikar på älgar och njuter av naturens lugn – en underbar historia av Amanda Eriksson som både skrivit och illustrerat.

Vuxna som visar barn ut i naturen

Min vision med min blogg Lanclin är att fler vuxna ska ta med sig barn ut i naturen. Jag vänder mig till föräldrar, vårdnadshavare, pedagoger, mor- och farföräldrar och alla andra vuxna som umgås med barn. Jag vill inspirera och informera er om vad och hur ni kan göra för att hjälpa mig att uppfylla min vision om att fler barn ska naturupplevelser.

Därför blir glädjen extra stor när jag hittar berättelser om vuxna som med hela sitt hjärta visar ett barn ut i naturen och upplever den tillsammans med det. Det är som att författaren och jag har samma mission.

Böcker som en naturupplevelse

Men det passar dessvärre inte att i alla lägen att gå ut i naturen, det är faktiskt så. Det kanske är fel tid på dygnet, det är storm eller så är man kanske sjuk. Då kan ibland böcker vara en toppenlösning för att ändå få lite kontakt med naturen. Det kan till och med bli ett helt äventyr att ge sig in i en berättelse!

Mitt vilda liv – en bok om att möta den norrländska naturen

Att ge sig in i en berättelse kan som sagt bli ett äventyr men äventyr behöver inte betyda fartfyllt action. Nej, äventyr för mig kan vara att sitta på en sten och se en älgko med två kalvar mumsa gräs en bit bort. Det kan vara att höra vargarna yla borta på berget och det kan vara att sova i en kåta. Alla de där spännandeheterna händer i boken Mitt vilda liv. Det är en bok med många små äventyr långt från forsränning, klippklättring och långa vandringar – en bok helt i min smak alltså. Läs den och se om du gillar den lika mycket som jag vet ja!

Hälsningar Linnea

PS: Vill du ha fler tips på barnböcker på temat friluftsliv och natur hittar du dem under taggen Barnlitteratur

7 kommentarer

  1. Tack och lov att det fortfarande görs fin barnböcker – att datorerna inte helt tagit över våra liv. Jättebra tips!
    Så viktigt att naturen blir en del i barnen och allas våra liv. Som du skriver – äventyr behöver inte vara action. Det är spännande nog med alla djur.Du gör en fantastisk insats ❤

    1. Tack Yvonne 😊 Pappersböcker kommer nog ta lång tid att kunna ersätta. Visst finns det många andra varianter idag men att bläddra sidor av papper och känna dem med fingrarna blir svårt att återskapa 😊

  2. Gick omkring i ett stort varuhus häromdagen och såg så många fina barnböcker. Har inga barn i min närhet just nu, men så glad att det finns andra typer av böcker att tillgå nu. Och att jag har en annan insikt än när mina barn var små. Nu skulle jag välja böcker på ett helt annat sätt! Tack för att du hjälper mig vidga mina insikter.

    1. Det finns otroligt många fina, lärorika, inspirerande och fantasieggande barnböcker 😊 Att plocka fram guldkornen och tipsa om dem gör jag mer än gärna!

  3. Jag har inga barn, men tycker att det är så otroligt viktigt att barn både får lära sig så mycket som möjligt om naturen, och komma ut i skog och mark. För en liten människa behövs inte storslagna äventyr för att det ska vara spännande. Bara att ens komma ut i naturen är oftast ett äventyr. Böcker är viktiga, och det gör mycket att välja så bra sådana som möjligt. Boken du tipsar om verkar vara riktigt bra!

  4. Så bra inlägg! Tack för en så informativ podd! Var hittar jag bloggen där Pierre skrivit om sitt familjeäventyr i Lofoten? Med vänlig hälsning, Malin

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: