Ny frilla inför det nya året!

Efter att ha funderat lääänge fram och tillbaka på att klippa av mig mitt hår har jag nu gjort slag i saken. Häromdagen satte jag klippmaskinen i handen på mamma som är på besök och sa: klipp!

Det syns inte när jag har mitt hår uppsatt men de som klipper mig och får se mitt hår i fritt, lufttorkat tillstånd förstår vad jag menar. En gång när mina barn fick se mig i det tillståndet blev deras ögon stora som tefat och någon av dem fick fram; nämen mamma, så du ser ut!

Jag har mycket hår helt enkelt och dessutom är det storlockigt vilket ger det extra mycket volym. Med den galet höga kalkhalten på vattnet här i Bayern (kanske hela Tyskland?) har mitt hår inte varit alls lika mjukt och lent som när vi bodde i Sverige. Jag har provat olika schampon, väntat på att håret/hårbotten ska vänja sig men nu fick det räcka, bort med håret bara! Eftersom jag har haft relativt långt hår väldigt länge kändes det bra att provsnagga halva huvudet först. Det halvtvingande jag min vän K att göra i somras när hon var och hälsade på.

Nyklippt Linnea
Såhär såg jag ut (med blött hår) efter den halvsnaggningen.

Hon har klippt mig i flera år men det var först när jag lovade att ta på mig allt ansvar för det eventuellt misslyckade resultatet som hon vågade snagga ena sidan av mitt huvud med klippmaskinen. Det blev såklart jättebra och gu så skönt det var! Jag ångrade mig såklart inte och nu under hösten har min man Daniel fått snagga några gånger när det växt ut för mycket.

Nu när jag hade provat att ha superkort hår på halva huvudet kände jag att det var dags att snagga andra sidan också. En av anledningarna var att vi råkade snagga lite för mycket in på det som skulle vara kvar och det har växt ut nu så det såg lite knasigt ut. Nu är båda sidorna snaggade och allt hår uppe på huvudet lika långt igen. Det var ungefär 30 år sedan jag hade hade såhär kort hår senast men hittills trivs jag utmärkt! Jag fick till och med chansen att låna barnens hårklämmor och hårspännen för att hålla upp luggen, bara det var det ju värt.

Linneas julfrisyr 2015
Såhär ser jag ut nu! Piffad och allt med rosett i luggen.

 

4 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: