Önskelista inför vår julresa till Lissabon.

Inför varje resa vi planerar skriver jag, ibland vi, en önskelista på vad som önskas göras, ses, ätas, köpas och så vidare. Vår resa till Portugals huvudstad Lissabon närmar sig och denna gången har även Daniel varit med och önskat.

Ibland infrias alla önskemål på listan, ibland några, ibland inga allas. Då har vi med stor säkerhet hittat andra saker att byta ut de ursprungliga önskningarna med. Har du varit i Lissabon och sitter på något tips på något du tycker vi måste göra, äta eller se där förutom önskningarna nedan?

Vi vill åka…

…spårvagn och rassla fram på gator och genom gränder. Bussbåten HIPPOtrip verkar också spännande. Den kör en runda i stan och sen rakt ut i vattnet som båt, det verkar lite häftigt.

Spårvagn i Lissabon från Bortugal.se
Vi vill åka gamla, färgglada och skramliga spårvagnar! Bilden är lånad av Åsa på Bortugal.se.

Vi vill klura…

…ut hur man tar sig ut i The escape hunt. Det verkar vara lite som en blandning av Cluedo, Fångarna på fortet, Arosfortet, Boda Borg och liknande tror jag. Man ska lösa gåtor för att få komma ut och det är lite av ett detektivtema över det hela. Vi är osäkra på vilken åldersgräns som gäller men detta är Daniels bidrag i önskelistan så vi hoppas att vi kommer in med våra barn som är 6 och 7 år.
The Escape hunt
Vi vill besöka…

…byn Cascais för att hälsa på familjen Bortugal. Nu har jag sett så många fina bilder från Åsas blogg Bortugal.se att det ska bli spännande att se hur byn, havet, klipporna, blommorna och familjen ser ut på riktigt. De sistnämnda blir nog mer spännande att träffa och prata med än att titta på kanske? Sintra vill vi också se. Morernas palats där verkar sagolik, märklig och mystisk.

Cascais
Bild från Cascais lånad från Bortugal.se

Vi vill se djur…

…på Jardin Zoológoco, Lissabons djurpark. Det har vi bestämt ska bli årets julaftonsaktivitet! Är vi inte trötta på djur efter det (osannolikt) kan vi ta en dag på Europas största akvarium Oceanário de Lisbon

Koala
På djurparken ska det tydligen finnas koalor! Bild lånad från Jardim Zoológiico de Lisboa.

Vi vill…

…ju inte åka hem till Ingolstadt utan att ha satt foten på ett endaste litet museum i Lissabon. Dyker det inte upp något i förbifarten så åker vi kanske och kikar in på Marinmuseet, Vetenskapsmuseet, Elektricitetsmuseet, Dockmuseet eller Planetariet.

Vetenskapsmuseet i Lissabon
Vetenskapsmuseet har bland annat en utställning om dinosaurier som ser fin ut. Bild lånad från Pavilhao do Conhecimento.

5 kommentarer

    1. Alltid lite spännande att se om man hittar andra, roligare/lämpligare/billigare saker att roa sig med när man väl är på plats 🙂 En dejt med er vill vi dock inte byta bort!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: