Outcraft familjehelg – höstens första friluftsevent!

Igår började skolan efter sommarlovet och höstterminen satte officiellt igång. Vi har haft en härlig sommar men gud så skönt det är att komma tillbaka till vardagsrutiner! Nu ser vi fram emot höstens aktiviteter och äventyr – det första blir Outcrafts familjehelg i nordöstra Skåne!

En sommar med blandade äventyr

Om jag gör en snabb sammanfattning av sommaren så inledde vi sommarlovet med ett flottäventyr i Värmland och åkte sen till Idre i Dalarna. Sen delade vi upp oss lite men återförenades på vackra Öland för att åka hemåt och möta upp vår tyska kompisfamilj och resa runt med dem innan de reste vidare och vi började förbereda oss för skolstarten igår.

En månad mitt i där någonstans hade vi ju äventyrshunden Lisen hos oss och allt blev med ens mycket mer fartfyllt och äventyrligt, vad vi än gjorde. Hon lämnades tillbaka till sin matte inför resan med våra superallergiska tyska vänner och har nu ersatts av en permanent medarbetare på bloggredaktionen. Mer om honom kommer i ett annat inlägg. En ledtråd är att han också är hårig och galet söt.

Men nu är ju sommarlovet över och vi inleder årets nästa fas, höstterminen. Det gör vi genom att åka till Immeln för trevligt frilufsigt familjehäng!

Foto: Outcraft.se

Avstamp inför hösten på Outcrafts familjehelg

Första skoldagen innebar att höstterminen officiellt är igång och är det roligt att göra avstamp i en rolig friluftsaktivitet. Vi kommer att vara med på Outcrafts familjehelg i Immeln, nordöstra Skåne i månadsskiftet. Det blir en helg full med frilufsiga aktiviteter för aktiva familjer och det ska bli så himla roligt!

Det kommer att bli hinderbanebygge, täljskola med Morakniv, paddling och en hel del annat skojigt. Många av deltagarna kommer nog att bo kvar i tält och vara med hela helgen. Vi får se vad vi tar med oss och bor i, äventyrsbilen eller tält.

En hel helg för friluftsfamiljer

I biljetten till Outcrafts familjehelg ingår som sagt en hel drös med aktiviteter. Man kan såklart komma och gå som man vill och vara med på det man tycker verkar spännande. Det kommer att vara både aktiviteter på fasta tider och lite mer drop-in som man kan göra lite hela tiden under dagarna. Blir du sugen på att haka på? Biljetter finns att boka på Outcrafts hemsida.

Kommer eldningsförbudet hinna upphävas?

En stor fråga inför familjehelgen i Immeln är ju om det kommer att vara tillåtet att elda i naturen. Med en sommar helt utan minsta lilla eld skulle det vara så himla himla mysigt att få avsluta den med en lägereld, och laga mat på öppen eld!. Nu har det ju börjar regna runtom i Sverige och förhoppningsvis minskar brandrisken och vi slipper oroa oss mer för skogsbränder.

Så hjälp oss gärna att hålla tummarna för att naturen hinner se till att brandrisken minskar så pass att länsstyrelsen bedömer det säkert att elda på iordningsgjorda eldplatser. Hoppas hoppas!

Dags att sätta igång

Nu är det dags att komma in i vardagsrutiner även på bloggredaktionen. Det är så många av våra sommaräventyr som ligger och väntar på att få bli berättade. Berättelser från vandringar och paddelturer vi gjort, hav vi badat i, solnedgångar vi sett och böcker vi läst. Alla ligger de redo i mitt huvud att komma ut via tangenterna och vidare ut till dig genom internet. Nu ska jag bara samla mig lite, fundera på var jag ska börja och sen sätta igång, hepp hepp!

Eller föresten, först måste jag nog ta en stor balja te och hälla i min termos och sätta mig ute och njuta en stund nu när det är uppehåll.

4 kommentarer

  1. Ser ut som att du hade en härlig dag i solen! Hoppas att eldningsförbudet hinner hävas innan ni åker iväg, så att ni får avsluta sommaren med en mysig lägereld.

  2. Som vanligt inspirerar du/ni rejält! Låter som en superhäftig upplevelse, den där familjehelgen. Ser fram emot att få läsa om hur det blev, inklusive möjligheterna till lägereld :).

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: