Bloggredaktionens nya medarbetare – Pepsi

Sedan förra sommaren då vi flyttade tillbaka till Sverige bor katten Zingo hos oss. I sommar hade han en tillfällig kollega i hunden Lisen som han var måttligt imponerad av. Nu har han fått sällskap av en ny liten hårig vän – Pepsi.  De två ska hjälpa till efter bästa förmåga här på bloggredaktionen.

Pälsiga kollegor är de bästa

Nog för att jag genom åren har haft en rad fina, duktiga och högkompetenta människokollegor men inga är så bra som de med fyra ben och päls. De är så bra på att hålla stämningen på kontoret på en bra nivå och pratar inte och frågar så mycket hela tiden. De ser till att man tar pauser ibland och är allmänt trevliga kollegor som sprider villkorslös kärlek runt sig.

Bonnakatt med raskattfärg

Sedan Zingo flyttade in förra året har jag önskat att han en dag skulle få en kompis. Till skillnad från Zingo som är en raskatt av rasen Brittisk korthår är Pepsi en bonnakatt som råkat få en raskattfärg. Färgen kallas rödmaskad och innebär att han är gräddvit och har röd svans, öron och nos.

Enligt familjen han föddes hos har han Turkisk Van och Norsk Skogkatt i sig men det är det många bonnakatter som har så det har nog bara råkat gå igenom till just honom från tidigare generationer. För oss spelar det ingen större roll hur det blev så, han är gudomligt söt, har de vackraste blåa ögonen och ett hjärta av guld.

När barnen får döpa djuren

Långt innan barnen föddes döpte jag en av mina tidiga hundar till Loca. Det uttalades Loka och var en nödlösning för att den stackars hunden inte skulle behöva heta Lilla Vovven som hon hade hetat i väntan på ett bra namn. En flaska med Loka stod på köksbordet och vips så fick undan heta så. Sen fortsatte det med Chio som fick sitt namn efter läsken Shio, en fruktläsk som fanns förr.

Mina katter (numera änglakatter) Agust, Fridolf och Ines fick aldrig några läsknamn men den traditionen tyckte tydligen mina barn skulle återupplivas. Zingo hade ju Zingofärgad päls och så blev det. Det kändes som ett ganska okej namn. Pepsi däremot känns inte lika klockrent men barnen verkar bestämda med att katten heter Pepsi så då får jag väll bara vänja mig. Mitt förslag var Rutger och Daniels förslag var Anders vilka blev helt utbuade av barnen. Förstår inte riktigt varför, det är ju perfekta kattnamn.

Överkörda och golvade

Vi känner oss nu totalt nu överkörda av våra barn och golvade av kärlek till det lilla livets men sånt är livet. Vi ska nog överleva och se livet på bloggredaktionen snart återgå till det normala.

10 kommentarer

 1. Men ååhhh … tå töt!

  Jag tycker ni ska lyssna på barnen mer, de har helt rätt i namnvalen! Superkul idé!
  Radioprataren Roger (som jag inte minns efternamn el kanal på längre) hade två kattsyskon: Coco & Chanel. Underbara namn!
  Och så skrattade vi högt när vi såg på tv-serien Modern Family där sonen (som är gay i serien) som barn döpte sin undulat till Fliza Minelli och sin orm till ZsaZsa Gaboa. Så himla kul med namn!

  Min katt mär jag var liten hette det föga ovanliga namnet Mysan (min lillebror och jag satt och letade uppslag i Kalle Anka-tidningar, folk hade skickat in foton på sina husdjur). Hennes dotter hette Tjejen (för hon var den enda tjejen i kullen). Tjejen i sin tur fick en mängd kullar där i den första var en kille som hette Tassan, han hade så stora tassar. Kul med namn på djur som liksom växer fram.

 2. Ljuvlig liten parvel!
  Mina katter har många fått namn på temat Sagan om ringen. Bilbo följdes av Bombadil som följdes av Pippin. Men sen blev vi adoptivföräldrar till katten Oliver och därefter dito till katten Pop som är vår nuvarande pälskling.
  Som barn tänkte jag alltid att jag skulle ha ett djur vid namn Gizmo, men det har hittills inte fallit sig så. Får väl se om det blir av någon gång, eller ej. 🙂

  1. Namn på djur är så himla roligt! 🙂 Gizmo är ett perfekt djurnamn, hyfsat lätt att säga och har ett s-ljud som låter tydligt när man ropar det 🙂

   1. Jamen det var ju det som jag fastnade för redan som barn, dessutom med ett iiii som gör att det är lätt att ropa och få ropet att nå ganska långt. 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: