På tu man hand mot en solnedgång i medelhavet

Alla gånger vi har rest som familj har vi umgåtts nästan konstant hela resorna. Det är lite därför vi reser iväg, för att umgås och uppleva tillsammans. Men nu anar jag en ny tid i livet, en tid då kvällspromenader vid solnedgången med min kärlek får plats.

Solnedgång vs böcker och film

Jag älskar att umgås med mina barn otroligt mycket. De har nu dock blivit så gamla att de väljer att stanna hemma på hotellet för att läsa en bok eller kolla på film medan solen går ned i havet. De inte bara vill göra annat, de klara mycket väl av att göra saker utanför sina föräldrars omedelbara närhet.

När vi var i Turkiet för en tid sedan signalerade de sitt tydliga ointresse för vackra färgsprakande naturfenomen genom att skeptiskt kika upp från böckerna när frågan ”Ska ni följa med och kolla på solnedgången?” kom.

Den orangea apelsinen

Det blev alltså bara jag och min man Daniel som spatserade ner till stranden för att beskåda solnedgången hand i hand. Det såg riktigt lovande ut när vi gick på grusvägen som ledde ner till havet. En riktigt knallorange apelsin sänkte sig ned mot havsytan och jag ökade stegen lite för att fånga apelsinen på fler bilder. Nu jäklar skulle jag få pangbilder!

Naturen kör sitt race

Men sen hände något, moln drog in, precis där solen gick ned! Ja ja, naturen kör sitt race och struntar såklart högaktningsfullt i att en blek nordbo vill ha lite romantiska solnedgångsbilder. Vi tröstade oss med att för 371:e gången under våra år tillsammans försöka ta en groupie där vi ser vettiga ut. Det gick sådär så vi lekte lite med månen och perspektiven istället. Det gick också sisådär men kul hade vi.

Utvecklingspotential

Jag fick konstatera att vi nog får öva på både groupies och perspektivfoto men som sagt, skoj hade vi där nere på stranden. Det blev till och med några bilder på mig men oj så ovant det är att bli fotograferad när man så sällan blir det. Ska klura på något knep för att vara med på fler bilder tror jag för jag misstänker att ni undrar hur jag ser ut ibland, eller hur?

Vill du läsa mina andra inlägg om vår resa till Turkiet finns de HÄR.

5 kommentarer

  1. Det låter som ni hade en härlig kväll på tu man hand. Barnen njöt nog lika mycket av sina böcker.

    1. Då är vi två! 🙂 Kanske ska dra ihop en bloggare-står-framför-kameran-träningshelg, ha ha! Jag vill tex träna på att använda självutlösaren och fjärrutlösaren och få användbart resultat.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: