Videkissar och lövtunn is – våren är på G!

Snön är borta och det ligger bara is kvar i vikarna på den lilla sjön vid oss. Vågar vi tro att det är våren som viskar hej?

Bacillerna dröjer sig kvar.

Eftersom att vi vuxna forfarande är rätt snuviga och inte kommit upp på normal energinivå ännu så tog vi en riktigt lugn lördag igår. Lite fix hemma och en promenad i sakta mak var ungefär vad vi orkade med. Jag längtar ändå till bergen nu men de får stå kvar och vänta på oss en stund till, de förstår nog. De är förresten fortfarande fulla med snö så vårvandringarna får vänta lite ändå.

Vår lilla sjö.

Runt vår lilla sjö som ligger i närheten av där i bor går en kort men väldigt mysig vandringsled. Det var där vi gick igår och den är såklart populär bland de som bor här i området så ensam är man aldrig men det gör inte så mycket. Man får ändå vara tillräckligt ensam för att kunna njuta av allt fint runt sjön, de häftiga hängpilarna som hänger ut över vattnet och alla fåglar som har sjön som sitt hem.

Igår när vi gick längs med sjön såg vi att det hade vårröjts längs med den och stora högar med sly hade lämnats kvar. Flera vi mötte hade buketter med videkvistar i händerna och när vi äntligen hittade rätt hög med sly roffade jag åt mig ett stort fång. Det står nu på köksbordet och sprider vårkänslor i väntan på att värmen ska komma och locka fram allt det gröna. Känns lite märkligt när det bara är februari men så kommer också våren och sommaren tidigare här i södra Tyskland.

6 kommentarer

  1. Krya på er! Videkissar är så söta. Det har jag inte sett på Evatorp, men jag får kolla lite bättre längre fram. Just nu har vi vinter igen med flera minusgrader och lite, lite pudrat med snö.
    Mitt ”påskris” och blåbärsriset börjar slå ut här hemma, inomhus. Det gror i odlingslådan och jag känner vår-vibbar jag också.
    Kram

    1. Jag vågar nog inte 100% lita på att våren inte kommer att bli bortputtad av vintern någon gång till men det lär inte bli så långvarig i så fall eftersom marken värms upp och tjälen släpper nu.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: