Vinst för Bayern München!


Fotboll är stort här i Tyskland, fotboll är väldigt stort här i Bayern. Igår var mina volontärreportrar utsända till Allianz arena inne i München för att känna på 
stämningen, atmosfären, dricka apfelshorle, höra fansen och se ett gäng jaga en boll i 90 svettiga minuter. De var utsända för att se fotbollslaget Bayern München spela mot Hertha BSC

2015-04-26 10.02.02Det är inte helt lätt att få tag på biljetter för att få komma in och få sitta eller stå på någon av de 75 000 platserna på Allianz arena så när chansen gavs att få låna två årskort för en kväll tackade mina volontärreportrar ja på stört. När vi däremot var i Barcelona för några år sen gick det att köpa sittplatsbiljetter till en match mellan de båda hemmalagen FC Barcelona och RCD Espanyol några dagar innan matchen. Något sådant är det inte tal om här i München.

Mina volontärer skickades in till München med fickpengar till korv, dricka och supporterprylar. Eftersom en av dem är långt under tillåten ålder för att dricka alkohol och han som har ålder inne skulle köra dem båda hem fylldes glasen med Apfelshorle. Hem kom de med ett gäng rödvita halsdukar, flaggor med Bayern Münchens logga och ett leende på läpparna. Matchen hade gått lugnt till och supportrarna skötte sig bra. Bayern vann över Berlinlaget Hertha med 1-0 och Bayern supportrarna var såklart nöjda och glada. Lugnt är kanske förresten inte rätt ord för att beskriva det hela med 75 000 glada och hejande personer på läktarna. Utan bråk är kanske en bättre beskrivning. Ett mått på hur städad en fotbollskultur är i ett land är hur många barn som tas med på matcherna. Igår var det inte bara ett av mina barn som var på arenan vilket tyder på det är relativt säkert för barn att följa med på fotbollsmatcher i München.

2015-04-25 17.04.55Allianz arena by day.

2015-04-25 18.18.13Arenan håller på att fyllas inför matchstart. 

2015-04-25 20.32.09Allianz arena by night.

Sugen på att resa till München för att se fotboll? Från Sverige ordnas det fotbollsresor till varje match. Då vet man att man har en biljett och är garanterad att få se matchen man åkt dit för att se.

2 kommentarer

  1. Det får nog vara storhäftig stämning på arenan för att jag ska gilla när 22 män springer som galningar efter en boll i (som sagt) 90 svettiga minuter. Eller är det 20 som springer och 2 som står still (för det mesta)!? En del har det ju till och med som sitt jobb. Jisses!
    Men nå´n gång i livet ska väl även jag hamna på en fotbollsmatch. Fast jag tror jag nöjer mig med att titta på tv.
    Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: