5 poddar jag vill tipsa dig om.

Vår nya vardag innebär ju en hel del bussåkande för mig. I runda slängar 2 timme varje dag sitter jag i eller väntar på bussen. Det innebär ökad tid med poddlyssnande!

En gång i månaden tipsar jag ju om en av alla de poddar jag lyssnar på. De jag hittills har valt ut hittar du i kategorin Månadens podcast. Där får ni glutta lite bakom kulisserna hos dem som gör podden och de får bland annat ge sina egna bästa poddtips.

Utöver alla fantastiska ”småpoddar” så lyssnar jag på en hel drös som jag gärna tipsar om men som antagligen är så stora att jag inte kommer att få möjlighet att glutta bakom deras kullisser i första taget. Därför får ni idag mina 5 första tips på poddar jag lyssnar på just nu. Eller, alltså inte just nu och inte alla på en gång. Ni fattar säkert. En tipslista från mig till er alltså, rakt upp och ner bara.

  • Vegopodden. Om vegomat och görs av Kitty Jutbring och Mattias Kristiansson. Proffsiga programledare som lyckas göra mat, som egentligen ska ses och luktas för att göras rättvist, till ett poddämne på ett ypperligt sätt.
  • Värvet. Intervjupodcast där Kristoffer Triumph intervjuar kända människor. Låter kanske torrt och tråkigt men han är en suverän intervjuare som ställer de frågorna en själv skulle vilja ställa.
  • Ute med P1. Är egentligen ett radioprogram som går på Sveriges Radio. Det handlar om friluftsliv och det går jag nästan alltid igång på. Senaste avsnittet gästades dessutom av min bloggkollega Angeliqa som bloggar på Vandringsbloggen.
  • Framgångspodden. Intervjupodcast med Alexander Pärleros som intervjuar framgångsrika personer (vad nu framgångsrik är?). Precis som Kristoffer Triumph är Alexander en pärla som intervjuare. Det blir alltid väldigt personligt och inte så hurtigt och glättigt.
  • P3 Dokumentär. Rätta mig gärna om jag har fel men denna tror jag är Sveriges största podd, alla kategorier. Det är, precis som Ute med P1 ett radioprogram från Sveriges Radio. Otroligt spännande dokumentärer om allt mellan himmel och jord.

Låter någon av dessa intressanta går de att hitta i valfri poddlyssningsapp.

Tipsa mig!
Jag är en hängiven poddlyssnare och är söker alltid nya braiga, intressantas underhållande poddar att sätta öronen i (eller kanske sätta i öronen?). Har du något podd du tycker jag borde lyssna på får du otroligt gärna tipsa mig!

6 kommentarer

  1. Jag känner mig lite efter här, men måste erkänna att jag inte riktigt fastnad för poddar. Kan visserligen bero på att jag känner att jag aldrig har tid till att lyssna ordentligt.

  2. P3 fick jag tips om bara häromdagen, ska lyssna när jag får tid över! I mina öron finns främst Träningspodden och Styrkebyrån – och en hel drös sommarpratare…

    1. Träningspoddar har jag inte fastnat för men Sommar i P1, det är grejer det! 😊 Det där med tid över för Poddar har jag i princip bara när jag åker buss själv så det gäller att passa på när tillfälle ges 😊

  3. Jag älskar poddar! De är en del av min vardag och jag lyssnar på minst 1 om dagen när jag jobbar. Jag gillar alla dina tips. Jag slukar mycket i SR:s arkiv. Mina favoriter där är Filosofiska rummet, Förnuft och känsla, Spanarna, Verkligheten i P3 och många andra program. Botanisera gärna där och se om du hittar fler som kan bli nya favoriter. 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: