Barthelmarkt

Det är Barthelmarkt i Oberstimm just nu, stadsdelen bredvid oss. Det är en Folksfest, ungefär som svenska marknader med skillnaden att de svenska öltälten bleknar bort till inget i jämförelse med de här i Bayern. För det första ser det knappt ut som tält, mer som mässhallar med fina dekorationer, kransar och belysningsslingor i taket. Varje bryggeri har sitt ”tält”. På Barthelmarkt är det tre tält där man kan boka bord. Eftersom jag inte dricker alkohol är det inget jag lägger särskilt stor vikt (typ 1g kanske) men visst ser det speciellt ut när tusentals människor i lederhosen eller Drindlklänning sitter med varsitt enliters ölstop framför sig och kalasar tillsammans. Nu var vi iof där tidig kväll men inte en enda berusad person såg jag som betedde sig avvikande. Det är jag lite känslig för så jag var tacksam. Däremot var det en hejdundrandes ljudvolym på vissa områden av tivolit. Jag och Atlas gillar inte höga ljud så nästa gång åker hörselskydd med. Annars hade vi trevligt, god mat och några karuseller hann vi med innan vi körde hem igen. 

Såå snälla, såå fina ”bryggerihästar” som stod och visade upp sig under en vilopaus. 

Nej vi har inte adopterat en Günter. Jag var bara tvungen att smygfota denna ursöta pojken i lederhosenoutfit. Väldigt många besökare, inkl barnen, var klädda i lederhosen eller Drindlklänning.


I Bayern gillar man som sagt korv. Detta måste vara den längsta ”korvmojskorven” jag sett. Inget för mig men Daniel gillade det. Jag tog en crepes med ost och champinjoner. Barnen valde majskolvar. 


Det fanns många olika sorters crepes att välja på…


Till efterrätt valde vi chokladdoppade fruktspett. Skulle kunnat äta några till. 
3 kommentarer

  1. Va häftigt och annorlunda, det ser lite gammaldags ut. Daniels korv med bröd är nog den längsta jag sett. Han blev nog mätt. Efterrätten såg också jättesmarrig ut.
    Kram och ha det så bra.

  2. Myyyyyys!!! Synd att vi missar öltälten och folkfesten. Det får bli bättring till nästa år. Chokladdoppade fruktspett måste varit en höjdare. Bra idé att ta efter. Det fanns ju mycket annat gott också, men spetten tog 1:a pris. Lederhosen måste kanske inhandlas till grabbarna (och till mamma & pappa)!? Dirndlklänning till mamman & mormorn kanske vore nå´t!?
    Ha det gott!
    Kram från mamma/mormor

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: