Lite längre chokladfudge -Lucka 16

En dryg vecka kvar till julafton! Du hinner fortfarande göra fler med omgångar julgodis så i dagens lucka får du ett recept på Chokladfudge av Malin Eklund från bloggen Lite längre. Jag har döpt dem till Lite längre chokladfudge. Ett eget chokladfudgeminne jag har är att jag gjorde en omgång  innan jul ett år och att det inte var så många kvar på julafton. Kanske bättre lycka detta år?

Chokladfudge (ca 50 bitar)

Chokladfudge

Detta behöver du:
5dl mjölk (3%)
7dl socker (valfri sort, jag brukar ta ca 1-2dl kokossocker och resten rårörssocker)
1,5dl raw kakao
0,5tsk salt
50g smör
1 tsk vaniljpulver

Såhär gör du:
1. Blanda mjölk, socker och kakao i en ganska vid, tjockbottnad kastrull.
2. Koka upp och låt koka på medelvärme tills smeten klarar kulprov för fudge (ganska mjuk kula som ändå håller ihop). Rör om då och då med träslev/trägaffel under tiden det kokar.
3. Smörj en ugnsfast form (smeten är varm!), ca 20x30cm.
4. När smeten är klar, blanda i smör och vaniljpulver och rör tills smöret smält och smeten svalnat och tjocknat något (men inte för länge, då blir den ohanterlig!).
5. Häll smeten i ugnsformen och jämna till med träsleven. Låt kallna och stelna i kylskåp.
6. Skär sedan i lagom stora bitar, ungefär som skumsockerbitar brukar vara lagom.

Malin Eklund med bloggen Lite längre.

6 kommentarer

  1. Hej! Kanske inte riktigt passar som kommentar till dina chokladfudge, men svarar här. Kul att någon ens tittar in på min sida och även lämnar ett spår, blev både förvånad och glad. Jag har inte varit direkt aktiv i bloggandet på länge och har lite svårt att hitta något att skriva om. Det händer för lite i mitt liv helt enkelt. Men jag mår i alla fall bra efter cancern. Allt gick så fort så jag hann knappt att tänka på det. Jag får åka på en friluftsresa till Bayern så jag får något nytt att skriva om helt enkelt! 😀

    1. Känns bra att höra att du är ok efter cancern! En friluftsresa till Bayern rekommenderar jag verkligen! Kanske inte nu på förvintern innan snön kommit, det är galet grått, blött och dimmigt just nu. Våren och sommaren i alperna kan dock varmt rekommenderas 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: