Citybeach Dresden – som att hänga på beachen mitt i city.

På vägen hem österifrån från vår Östersjöroadtrip stannade vi och sov en natt i Dresden. Där bodde vi på det mysiga och annorlunda skeppshärberget Pöppelmann som jag skrev om häromdagen. Innan läggdags gick vi en runda för att se mer av Dresden – och få lite mat i magen förstås. Vi hamnade då på haket Citybeach Dresden med sandgolv, surfbrädor och liggstolar i massor. Jag fick lite nära-havet-känsla faktiskt.

Efter att ha lämnat bagaget och Chio i hytten kurrade det i våra magar och vi spatserade som sagt iväg på matjakt. Av den svenska killen i Pöppelmanns reception fick vi veta att det fanns en bra beachclub längs floden. Den visade sig heta Citybeach Dresden och mot den gick vi. Där blev vi direkt påminda om att Tyskland inte är ett land där man kan betala med kort överallt. Att vi inte lärt oss?! kan man ju tycka … men här är cash king och vi är inte så kungliga av oss. Våra plånböcker ekar därför ofta tomma på sedlar och mynt. Vi gick vidare, denna gången på jakt efter en bankomat.

När solen hade hunnit gå ner kom vi tillbaka till beachklubben och fick till slut i oss lite mat på den där lite hipstriga och mysiga haket med skön stämmning. Innan dess hade vi dock hunnit med en del annat, allt på grund av vår miss att inte ha € i kontanter. Bland annat så hade vi hunnit gå på lite sightseeing i Dresden, kollat in en hel drös med roliga skyltar, kollat på superfin grafitti, råkat hitta en hyr-DVD-butik som sålde ut alla sina filmer och köpt 5 filmer. Allt det och lite till tack vara (eller på grund av) den där jakten på en bankomat.

Medelåldern på de som hängde på beachklubben var relativt låg. Väldigt många verkade vara ute på en kvällscykeltur och stannat till för att hänga lite med polarna. Otroligt många spelade beachvolleyboll eller bordtennis, vissa satt med en öl i handen i någon av liggstolarna. Det var skön och avslappnad stämning helt enkelt. Är du i Dresden eller har vägarna förbi en varm sommarkväll är detta alltså stället att ta sikte på!

citybeach-dresden-glassbil
Det första vi möttes av var denna dunderläckra glassbil.
citybeach-dresden-beachvolley
Som många andra beachklubbar hade även denna beachvolleyplaner, trots att den låg mitt inne i staden.
shiffsherberge-poppelmann-dresden-byggnad
Under vår leta-efter-bankomat-promenad såg vi många gamla och fina hus …
dresden-graffiti
… och graffiti …
dresden-grafitti-lila
… i fantastiska färger!
citybeach-dresden-prislista
Tillbaka på beachklubben kunde vi äntligen beställa mat.
citybeach-dresden-hattlampor
Ganska hipstrigt men ack så mysigt och skön stämmning!

Alla inlägg om vår roadtrip runt delar av Östersjön hittar du under etiketten

Roadtrip runt Östersjön.

3 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: