En lära-känna-lista om Linnea.

De senaste månaderna har ni blivit fler som läser denna blogg. Kanske är det då på sin plats att skriva lite om personen bakom tangentbordet? Om mig själv alltså. Så ni får en liten bild av vem det är som trycker på tangenterna och klickar med musen så det flyger ut blogginlägg i cyberspace. Mitt livs historia skippar vi, jag lånade istället delar av en lära-känna-lista av Sandra Hjort på bloggen Atilio. Enkelt upplägg; några frågor, lika många svar. 

Linnea bland höstlöv.

1. HUR GAMMAL ÄR DU?
Jag är 32 år gammal.

2. HUR GAMMAL KÄNNER DU DIG?
Oftast känner jag mig som kanske 25 men ibland som…85?

3. VAR BOR DU?
Jag bor i Ingolstadt några mil norr om München.

4. VAD HAR DU GJORT IDAG?
Idag har jag varit i skolan och är nu hemma och har en stunds paus innan jag cyklar iväg på min upphämtningsturné för att hämta hem våra barn.

5. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?
Min telefon och te. Beroende vet jag inte förresten, jag klarar mig ju helt klart väldigt bra utan dessa underbara ting ett tag. Få saker i vardagen känns dock bättre än att riva av megamånga avsnitt man inte hunnit lyssna på av en favoritpodd eller den första underbara koppen te på morgonen.

6. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?
Hur ska jag veta vad ni inte vet om mig? Jag gör ett försök.
1. Jag älskar dokumentärer. P3 Dokumentär, Korrespondenterna, Veckans brott you name it!
2. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år. Jag, min hund och en kanin flyttade till en lägenhet i Ingelstad i Småland för att jag skulle gå Naturbruksgymnasiet där.
3. Mitt värmerekord utanför en bastu är 52 grader. Det var i Death Valley i USA och vi gick bara ett varv runt bilen för att känna hur det kändes, det var varmt.

Linnea och Loca på bryggan i Gårdsby.

7. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUST NU?
Jag är otroligt nöjd med var jag är just nu faktiskt. Hösten här i lövträdstäta Bayern är fantastisk vacker. Släpper jag iväg tankarna fritt och låter drömmarna dansa hamnar jag nog dock någonstans i Australien eller Nya Zeeland.

8. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?
Just nu är jag lite splittrad, inte ovanligt för mig. Många saker ska klaffa i vardagsschemat så det gäller att hålla tungan rätt i mun, inte missa bussen eller glömma att hämta något barn.

9. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?
Utan tvekan lakrits, no doubt. Allra helst saltlakrits men sötlaktrits går an om det krisar. I ju och för sig….viol är också en sjukt god smak på godis. Violpistoler med lite fastkladdat smul från laktritsgodisar som legat i samma lösviktspåse, herregu så gott.

10. VILKEN ÄR DIN FAVORITAFFÄR?
Shopping är inte något jag ägnar mig frekvent åt. Behöver jag något letar jag ofta reda på det på nätet och beställer där. Måste jag välja en fysisk butik blir det nog Lagerhaus eller Granit. De har en del rolig, smart, finurlig och fin inredning.

11. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?
Inget av det. Jag är halvt medvetslös fram till klockan 7 ungefär och somnar ofta i soffan om vi ska kolla på en film när barnen somnat. Så kul är jag.

12. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?
Bara en gång, när jag hade fött ett av mina barn. Typ 3 stygn som var väldigt rutinmässiga.

13. ÄR DU BLYG?
Nja, kanske har jag fått en starkare integritet med åren men blyg känner jag mig inte såvärst. Jag kan prata om mesta inom de flesta ämnen vid rätt och lämpliga tillfällen.

14. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?
Margareta Persdotter. Två långa namn som gör att mitt fullständiga namn aldrig får plats i kuvertfönstret när det kommer brev från till exempel myndigheter.

15. VILL DU GIFTA DIG?
Nej helst inte. Jag gifte mig 2009 med min Daniel och vill helst slippa göra om det. Inte för att det otrevligt på något sätt utan för att det måste föregås av något mindre trevligt som jag gärna slipper.

16. HAR DU NÅGOT SMEKNAMN?
Det skulle vara Nea då men väldigt få kallar mig det.

17. VAD SKULLE DU GÖRA OM DU VANN 10 MILJONER?
Jag skulle resa en hel del och bjuda med kompisar. Sen skulle jag köpa ett gammalt hus vid en sjö eller vid havet, gärna på landet men inte så långt ifrån en stad. Behöver huset renoveras skulle jag använda en del pengar till att anställa någon expert på byggnadsvård som hjälper till att bestämma hur allt ska göras ”rätt”. Jag vill inte ha något högblankt, vitt hem. Trasmattor, pinnstolar och kakelugnar är mer min grej.

5 kommentarer

    1. När man flyttar mycket gäller det att välja städer med snarlika namn, då går det snabbare att känna sig hemma 😉
      När vi hade sålt huset och skulle flytta från Växjö till Ingolstadt anlitades en flyttfirman som kör utlandsflytt. De ringde och frågade om vi verkligen bara skulle flytta till Ingelstad (ca 2 mil) 🙂

  1. Roligt att få läsa din lista! Och dessutom extra roligt att få höra att du känner Susanne 🙂 Världen är bra liten! Jag gjorde nästan samma resa som dig när jag flyttade hemifrån och stack när jag var 17 för att gå på ett annat naturbruksgymnaise i Småland 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: