Lanclin goes modeblogg på sitt egna lilla vis.

Lanclin är ju en blogg som ligger lååångt ifrån de fashionabla modebloggarna. Just därför var det lite roligt att svara på frågorna i den här listan som jag hittade i Sandras blogg Atilio.

I min blogg låter jag alltid er läsa om saker ur min synvinkel, så även idag. Det är det som är så bra med det här bloggeriet, man får göra nästan precis hur man vill, och det gör jag. Så idag får ni veta mer om mina kläder och min garderob. Här kommer den!

VAD ÄR DIN ”JAG VET INTE VAD JAG SKA HA PÅ MIG”-OUTFIT?
Är det ”civilkläder” och inte arbetskläder som menas så kör jag stenhårt på jeans, linne, topp och en stickad kofta. Ni anar inte hur många varianter jag har på det upplägget.

VAR KÖPER DU DINA KLÄDER?
På rea, outlets och hos folk som rensar ut. Det där sista räknas kanske inte som att köpa då jag brukar få kläderna, men ändå. Jag handlar väldigt sällan kläder i vanliga butiker till ordinarie pris.

Om frågan är menad så att jag ska namnge butiker så får jag väll svara mina favvobutiker på vår Outlet här i Ingolstadt. Det är där jag har handlar de senaste årens kläder och det mesta av plaggen kommer ifrån Levis, Marco Polo, North Face och Desigual. Om vi inte räknar kläderna jag har på jobbet och när vi är ute och frilufsar oss förståss.

lerbyxor
En vanlig syn när jag tittar neråt efter att ha jobbat.

VAD ÄR DINA BÄSTA LIFE HACKS NÄR DET KOMMER TILL KLÄDER?
Eh … va tvungen att googla vad ”life hacks” va för något. Jag vet inte vad jag ska dra till med men det har ju hänt fler än en gång att jag gått runt med balsnören som skärp i arbetsbyxor. Sånna där grova hampasnören som håller ihop småbalar av hö eller halm ni vet. Inte för att det är så himla snyggt eller ens praktiskt men vad gör man när man kommer till jobbet, byter om till arbetskläder, ska börja jobba och inser att man tappar byxorna om man inte snör ihop dem så gott det går utan ett vettigt skärp med sig?

Men du är ju förskollärare tänker kanske du? Ja men detta var i min ungdom. På den tiden då jag jobbade mer med fyrbeningar som åt hö än tvåbeningar som åt lagad mat, på den tiden då jag behövde skärp. Nuförtiden behöver jag nämligen sällan skärp längre av någon anledning så det problemet löste sig på ett naturligt sätt.

HUR OFTA KÖPER DU KLÄDER?
Inte är så ofta, när jag behöver något och det är som sagt relativt sällan.

VAD GÖR DU MED KLÄDER DU INTE ANVÄNDER?
Jag har svart bälte i att rensa ut kläder jag inte använder! Jag ger mer än gärna till andra som behöver plaggen bättre än mig så både släkt, vänner och Röda korset har fått en hel del av mig genom åren.

VAD ÄR DET STÖRIGASTE I DIN GARDEROB?
Att vi har några sånna där klädfodral som är några centimetrar för breda så de alltid sticker ut när man ska dra igen skjutdörren. I-landsproblem eller vad?

Linnea-julaloevera
Fleece- och softshelltröjor är fina grejer det med.

VILKA PLAGG HAR DU SVÅRT ATT HITTA?
Jag skulle sååå gärna vilja hitta skjortor som inte spänner över framsidan av axlarna när jag lyfter upp armarna. Jag får lite halvpanik om jag känner mig hindrad av mina kläder så det går bara inte. Jag kör gärna på herrskjortor men det känner jag inte funkar i alla situationer.

VAD KÄNNER DU DIG FIN I?
Jag gillar väll antagligen det där med jeans, linne, topp och stickad kofta för att jag känner mig relativt fin (kanske inte Nobelfin) och väldigt bekväm i det.

VAD UNDVIKER DU I KLÄDVÄG?
Kläder som spänner åt på ett stumt sätt någonstans, stretch går bra. Jag undviker även materialet viskos för att av någon anledning så börjar de plaggen att lukta urk så fort jag blir varm i dem.

VAD HAR DU PÅ DIG NÄR DU DEGAR RUNT HEMMA?
Jeans, linne, topp och stickad kofta, det funkar i ALLA lägen … nä skoja bara. Är det helg så drar jag nog på mig ett par pyjamasyxor eller mjukisbyxor, bh och en topp. Kommer jag hem från jobbet drar jag bara av mig de leriga skogskläderna och hasar runt i underställ en stund tills jag måste byta om för att hämta barn. Är det kallt eller kväll åker ofta någon av mina älskade stickade koftor på dock.

VILKA PLAGG ÄR UNDERSKATTADE?
Långkalsonger, guds gåva till oss frusna.

VAD SAKNAR DU I DIN GARDEROB?
En BH i tovad ull, ett par högklackade skor och en korsett. Nä vet ni vad, inget av detta skulle komma in i min garderob med mitt tillstånd. Om nu frågan är vad jag saknar så vill jag instinktivt säga stickade tröjor men det saknas det verkligen inte så jag får nog säga byxor som inte är jeans, det saknas.

Linnea äter glass.
Skönast är det att slippa ha så mycket kläder över huvud taget men det går dåligt ihop med att vara en fryslort.

9 kommentarer

    1. Kan det vara att du följer lanclin.wordpress.com istället för lanclin.com? Jag fattar inte deras ihopkoppling men jag ska försöka slå ihop de båda kontona så det blir ordning och reda! Det förstnämnda kontot ser nämligen inte ut att ha publicerat länkar till inlägg på en knapp månad! Grrrr…. 🙁

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: