Får man ta hunden med sig upp i himlen?

Rubriken syftar inte på att vi håller på att dö, vi försöker bara boka en flygbiljett till Chio.

Under våren ska vi göra en resa till Sverige och jag fick i uppdrag att boka biljetter till hela familjen inklusive Chio. Vi ska köra bill till Sverige, flyga tillbaka och villl då såklart ha med oss vår lilla hundtant Chio. Vi vill allra helst ha henne som handbagage i kabinen och dessa platser är ytterst begränsade på varje flight. Jag ringde därför SAS för att fråga om det fanns lediga ”hundplatser” på den flighten vi önskar följa med på innan jag bokar. Efter 38 minuter i telefonkö fick jag besked om att de inte kan svara på sådana frågor om jag inte har något bokningsnummer. Jag var välkommen att ringa igen när jag bokat biljetterna som jag inte vet om jag vill ha förens jag vet att Chio får åka med. Biljetterna var det 24 timmars öppet köp på utlovades det.

Inte mycket att tjafsa om så jag satte igång och boka biljetter på SAS svenska sida. App app app! ajja bajja! sa någon osynlig och stum filur bakom datorskärmen. Här kan du bara boka om du har ett svenskt mobilnummer att knappra in i bokningsformuläret, det har ingen av oss i familjen. Jag Googlar fram den tyska bokningssidan och gör ett nytt försök. Biljetterna bokas, betalas och bokningsnummer fås på mail. Med bokningsnumret framför mig ringer jag upp SAS igen. Efter endast 19 min i telefonkö denna gången får jag svaret att de inte kan svara på min fråga för att deras system ligger nere just nu. De räknar med att det ska fungera bättre efter 14 idag.

Till skillnad från Svenska SJ så kommer en automatisk varning upp om man försöker boka biljetter på SAS med ett utländskt mobilnummer. Det fick jag erfara i höstas när jag reste till Sverige och undrade varför inte mina biljetter syntes till i mobilen när de borde. Det löste sig men att det ska vara så svårt att boka biljetter så att det bli rätt är ju väldigt märkligt.

Chio på resa, på denna bilden med buss.

1 kommentar

  1. Att det ska vara så krångligt att få köpa en biljett. Jag hoppas att det ordnar upp sig så att Chio kan få resa med er. Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: