Fars dag i Sverige.

Sen vi flyttade från Sverige till Tyskland har det blivit en hel del extra traditioner och helgdagar som lagts till. En del har vi inte någon svensk motsvarighet till, några av dem firas i Sverige men på andra datum och några firas likadant på samma datum.

Ett exempel på tradition som firas likadant men på annat datum är fars dag. Idag är det ju fars dag i Sverige men i Tyskland firas det på våren och i samma vecka som mors dag. I vår familj är fars och mors dagar inget vi firar nämnvärt men jag har ändå, dagen till ära, samlat ihop några fina bilder på pappan i vår familj, visst är han fin?

Vi planerar att hänga lite i lekparken och steka krabbelurer på stormköket idag, det får bli vårt farsdagsfirande. Vem vill inte hänga med sina barn och fika nygjort fikabröd på fars dag liksom?

farsdag16-chio
Han är inte bara en braig pappa, han har också grymma skills som husse.
farsdag16-wendelstein
Det är bra att ha en pappa att luta sig mot ibland.

5 kommentarer

  1. Fars dag firas i Tyskland enligt traditionen på Kristi Himmelsfärd av karlar som drar iväg på utflykt med en back öl. Utan kvinnor och barn. Moderna pappor firar därför oftast inte fars dag. Hoppas ni hade en fin dag idag. Jag har för länge sen gett upp att hålla reda på den svenska fars och mors dag.

  2. Den första bilen är fin! Han verkar inte ha något emot att bli fotad men du, han skrattar emellanåt va? 🙂 Han ser ut att le lite finurligt på bilderna. Lite ”Jaja… Jag får väl stå ut för min Linnea…”

    I Spanien är Fars Dag i mars, kring den 19 eller så. Och jag trodde att Fars Dag i Sverige var förra söndagen så då grattade jag min pappa. Brukar det inte vara första söndagen i november?

    Jag har i alla fall grattat i dag med!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: