En helg med Fashing, inlines och varm choklad.

Helgen hos oss har varit lugn men lite action blev det ändå när vi spontanåkte till grannbyn för lite karneval. Det är som du kanske vet karnevalstider ute i Europa, bayern inte undantaget så det livade upp det på slutet!

Karneval och inlines.

Följer du Lanclin på Facebook har du nog inte missat att det är Faschingtider i Tyskland just nu. Vår helg gick därför en hel del i Faschingens tecken. Det blev även en del inlinesåkande för barnen och drickande av varmchoklad för mig som vaktade dem så de inte skulle slå ihjäl sig. Mer om de där hett efterlängtade inlinesen, som levererades lagom till Faschingslovet, senare i veckan.

Byafest deluxe.

På plats i grannbyn var det himlens roligt att se traktens trädgårdsföreningar, skytteföreningar, fotbollslag och småföretag dansa förbi som träd, spöken, bin, maneter och ena konstigare än det andra. Till barnens förtjusning kastade dessutom alla ekipagen godis omkring sig till barnen i publiken så vi kom hem med en mössa och en (oanvänd) bajspåse full med godis. Vad skulle vi göra utan alla dessa bajspåsar vi har i fickorna hela tiden? Äta mindre godis kanske.

Video från karnevalen kommer.

Mer om vårt lilla Faschingsfirande kommer vad det lider. Jag filmade en del av spektaklet men hann tyvärr inte få in allt material i datorn igårkväll. I väntan på en liten video från karnevalen får ni här min favvodräkt från tåget, en björk!

Lugnet efter stormen.

När vi kom hem från allt ståhej i grannbyn gick Chio och jag en promenad. När vi gick förbi hasselbuskagen längs med vår standardrunda såg jag att de hade satt hängen! Det är alltså bevisligen vår nu eller vad säger ni?

Jag hoppas att du får en bra start på veckan! Här i Bayern är det lov nu och vi har ungefär ingenting planerat, så himla skönt.

4 kommentarer

  1. Gillar detta med små byfester och konsten att kunna ha roligt. Har lättats upp lite i Sveirge av idag, men förr var vi allt för tråkiga!
    Ha en bra ny vecka!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: