Mäklarannons och flyttloppis på Öland.

I slutet på juni skrev jag ett inlägg om att mina barns gammelmormor ska sälja sitt hus på Öland. Jag lovade att nämna när husannonsen kommit ut för allmän beskådan. Så…här har ni det. Nu ligger mäklarannonsen på Hemnet och hoppas på att locka köpare som vill göra det fina gula huset på Öland till sitt nya hem. HÄR hittar du alla bilder och information om huset.

Det fina gula huset.
majbrittshus1
Lånad bild

Flyttloppisen
Igår och idag har det hållits flyttloppis på gårdsplanen och en del fyndsugna loppiskunder har tydligen hittat dit. Jag var med och förberedde loppisen lite när jag var i Sverige och som loppisälskare har jag sörjt lite idag. Jag har försökt att tänka på annat än att jag missar detta roliga event på gammelmormors gårdsplan och faktiskt nästan lyckats. Medveten om min lilla sorg skickade min svärmor bilder från dagen och frågade om jag ville ha något. Tröstshopping på distans är grejer det! Jag fyndade en trasmattelöpare via mobilbild. Ingen aning om vad den kostade men jag älskar trasmattor så jag blir säkert nöjd.

Här kommer några av de bilder jag tog på en del av sakerna för att göra en liten loppisaffisch att sätta upp på ICA. Såå mycket fina saker fanns det att det antagligen var tur att jag varken har ett hus att ha det i eller var där över huvud taget. Här i Tyskland finns inte alls samma utbud av loppisar. Utbudet av loppisar med alla dessa svenska pinnstolar, trasmattor, halmslöjd, näverkorgar, Kockumsgrytor och broderade bonader med röda stugor är det i alla fall knapert med. 

Loppis
En del 50- och 60-talsmöbler fanns det.
Loppis
Trasmattor, mjölkkrukor, zinkhinkar och handgjorda trästolar, ajj lövv itt!
Gammal ölflaska
Runtom i gårdens uthus hittade vi en del gamla flaskor som säkert någon samlare med anknytning till Öland eller Kalmar skulle bli glad över.
halmhantverk
Jättefint halmhantverk fanns det också en del.
loppis
Denna bild fick jag från Loppisen idag.

3 kommentarer

  1. Sååååååååååå fint!! Det är tur att ni kan komma dit ändå. Fast inte till ”Gula Huset” förstås. Loppisfynden gamla konservburkar står i matkälaren hos oss. Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: