Idag firar vi 1:a advent med en tegelsten.

Min älskade tegelsten med fyra hål i har agerat adventsljusstake varje år sedan jag köpte den för en gäng med år sen. Jag räknade precis ut att den har fått flytta med mig och firat advent i 7 hem sedan dagen vi möttes.

Idag rotade jag reda på tegelstenen i förrådet och tryckte ner fyra ljus i den, som sig bör i adventstid. Ingen mossa, inga flugsvampar, inga kottar, inga tomtar, bara jag, min tegelsten och några ljus.

Adventsljusstake av en tegelsten.

Det var kärlek vid första ögonkastet på den där julmarknaden i Vadstena får många år sedan. Jag har genom åren försökt mig på att dekorera tegelstenen med små tomtar och ljusmanschetter men asså…nä. Jag är ingen piffig och pyntig person. Det känns bäst när det bara är tegelstenen och jag, och min familj såklart. Antagligen känns det även bäst för tegelstenen att jag inte försöker göra om den mer än nödvändigt. Det var nog tillräckligt stort för den att bli omgjord från byggmaterial till adventsljusstake. Om den nu någonsin varit byggmaterial, vilket jag vill tro.

Jag gillar att den förhoppningsvis och antagligen varit en del av en byggnad en gång i tiden. Kanske en ugn? eller en fabrik? Eller en murstock i ett bostadshus? Eller så är den helt oanvänd som byggmaterial och bara blivit lite bearbetad, tappad i golvet och hackad så jag skulle tro att den hade en spännande historia bakom sig. Mig kvittar det, min tegelsten med fyra hål för adventsfirandets fyra ljus är den finaste jag haft ändå.

En trevlig 1:a advent önskar jag mina bloggläsare!

7 kommentarer

  1. Det är skönt och tryggt med sina egna saker som man tycker om av olika anledningar. Kunde inte hitta min i containern, men jag vet att den är där någonstans och förhoppningsvis har jag den nästa år. Trevlig första advent!

  2. Jag minns det som i går! Den är nog, som sagt, finast utan allt pynt. Här har de flesta ljusmanschetterna åkt av & ut, ljusen är vita och tomtarna är få.
    Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: