Höstens sprakande färger i Bayern.

Är det inte märkligt hur löv kan bli så fantastiskt vackra på hösten? Man misstänker nästan att naturen försöker samla pluspoäng och försöker trösta oss lite i förväg inför den mörka och kallare vintern som kommer. 

Dessa bilder är tagna de senaste dagarna här i Bayern. Eftersom att barrskog inte är lika vanlig här som i Sverige är lövskog betydligt vanligare och skapar extra starka färger i naturen just nu under hösten. Det ser nästan overkligt ut när man tittar ut över en dal som är ”prickig” i gult, oranget, rött och grönt. Är det verkligen inte någon som målat träden eller photoshoppat utsikten? 

Höstens färger i Alperna.
Bakom höstdimman och höstfärgerna döljer sig en alptopp.
Höstens färger på en dimmig alpsluttning.
Trots dimman som gör bilden mjölig syns det prickiga landskapet.
Höstens färger kring ett villaområde i Bayern.
Bostadsområde i södra Bayern.
Höstens lövfärger.
Sol genom höstfärgade löv, så vackert!


Detta inlägg är ett bidrag i veckans Tisdagstema. Vill du se fler bidrag på dagens tema Höstfärger hittar du dem HÄR!

17 kommentarer

  1. … samlar pluspoäng ….. Det var ett skoj sätt att se det. Här i ”min” skog är det också höstigt, men inte så färgsprakande som hos er. Ha det gott! Kram

      1. Ja, jag har räknat in lärk, ask, asp, lönn, björk och alm (tror jag att det är) som tappar sina löv. Det är bara lönnen som bjudit på lite färgsprak. De andra blir mest tråkgula och/eller tråkbruna.

    1. Åh va roligt att höra av er! Vi har det jättebra nu och hoppas att livet i Lilljedalen tuffar på som vanligt utan oss 🙂 A och S nämner er och ert barnbarn L ibland så de minns er såklart fortfarande väldigt väl 🙂

  2. Hej, roligt att se ännu flera färger i höstens natur än vad vi har här hemma i Dalarna. Som du säger, vi har inte mycket till lövträd, utan mest gran och tall. Och då blir det inte lika många toner. Kanske får du också njuta av färgprakten längre än här, första frostnätterna har redan varit och löven har börjat trilla.

    1. Ja hösten verkar vara ganska lång här. Vissa träd är fortfarande gröna faktiskt medan vissa är knallröda 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: