Kindergarten del 4 -Den pedagogiska verksamheten.

Lillebrors avdelning håller just nu på med ett tema som heter ”Kinder in den Welt” (Barn i världen). Det är många av barnen som har utlandsfödda föräldrar och några (utöver Lillebror) kanske även är födda i ett annat land, jag har inte stenkoll. Pedagogernas plan är att alla länder som finns representerade på något sätt i gruppen ska få en eller flera dagar då de tittar på bilder, flaggor, dansar, sjunger och berättar sagor från det landet. Denna vecka pratar de om Sverige och här ser ni deras världskarta, ett kollage om Sverige som de gjorde igår och de hand/fot-älgar med röda näsor alla barn fick göra idag, jätte fina! Lillebror fick sätta flygplanet på Sverige i måndags och tycker nog det var roligt att alla fick se bilder på saker från hans land.

4 kommentarer

  1. Vad roligt för Sirius! Och er och de andra barnen också förstås. Älgarna var ju suveräna!! Hur går det med grabbarnas ”språkutveckling”? Kram från mamma/mormor (som i dag firar sin första dag som pensionär)

  2. Vad kul. Sirius måste ha varit stolt, vet du om han har kunnat berätta något själv om sitt land Sverige? En bra ide för att få en sammanhållen grupp. Tack för det fina julkortet som nu sitter på kylskåpet så vi kan titta på barnen.
    Kram farmor Eva

  3. Han säger inte så mycket på tyska ännu men jag kan tänka mig att pedagogerna får utförliga förklaringar om saker och ting på svenska av Lillebror 🙂

  4. Deras språk utvecklas på lite olika sätt helt i linje med deras personligheter. Storebror använder de ord han kan, visar, pekar och försöker. Lillebror förstår ganska mycket men säger nog inte så mycket, glider mest med och leker med Storebror ute på gården.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: