Lanclin testar -Tyska alkholfria roséviner.

Jag dricker inte alkohol och har aldrig gjort. Anledningarna är många men en av dem är att smaken av alkohol enligt mig är allt annan än angenäm. Jag är den ständiga läsk- och juicedrickaren som aldrig riktigt vågat prova alkoholfria viner eller lättöl.

MEN, nu när jag ändå är 32 år gammal tänkte jag att jag skulle våga göra något nytt så jag anställde mig själv som volontärarbetare i mitt projekt att testa alkoholfria viner! Även om innehållet eventuellt inte skulle visa sig festligare än läsk ur en PET-flaska känns det ärligt talat festligare att ha en fin glasflaska på bordet. I denna första test testades tre tyska roséviner och jag har tyvärr i dagsläget inte koll på huruvida de går att köpa i andra länder än Tyskland. Blir ni sugna på någon av dem får ni komma och hälsa på oss i Ingolstadt helt enkelt.

Först ut att smakas var det rosévin som skulle smaka av jordgubb och basilika. Den smakade mest jordgubb men det var bra jorgubbssmak och basilikan hamnade någonstans där i bakgrunden. Sött, friskt och med en smakkombo jag inte smakat i någon annan dryck innan. Inte så mycket vinsmak men visst, läsk var det inte riktigt ändå. Det alkoholfria rosévinet med smak av jordgubb och basilika får 4 av 5 testpoäng.

 

Sen korkade jag upp flaskan som skulle innehålla något som enligt etiketten smaka rabarber och vanilj, och det gjorde det! Tänk hemmagjord rabarbersaft med lite vaniljsmak och bubblor, jättegott. Det akholfria vinet med smak av rabarber och vanilj får också 4 av 5 möjliga testpoäng.

 

Den sista flaskan visade sig innehålla detta tests testvinnare. Ett alkoholfritt vin med smak av ingefära och lime, sååå gott. Jag gillar syrliga saker och denna passade mig perfekt. Lite surt, sött och bubbligt. Jag lär köpa fler! Den får välförtjänta 5 av 5 möjliga testpoäng.

Jag vill avsluta min lilla recension av dessa tre alkoholfria viner med att säga att de efter en natt i kylskåp utan kork eller annan förslutning höll kvar bubblorna som om inget hade hänt. Lika bubbligt dagen efter som kvällen innan, måste säg att jag är imponerad.

2 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: