Lanclins julkalender – Lucka 4

Något som ligger mig varmt om hjärtat förutom friluftsliv med barn är böcker. Idag får ni mitt första lilla boktips om böcker som utspelar sig i juletid.

Denna otroligt fina bilderbok hade jag kunnat köpa utan att läsa ett enda ord i den, de detaljrika och vinterfluffiga bilderna är liksom den stora njutningen. Att dessutom sagan om gubbarna Granström är väldigt fin, finurlig och otroligt julmysig är som pricken över iet.

Den heter Tomtegröt och tulpaner och är skriven av Lena Arro och de fina illustrationerna är gjorda av Catarina Kruusval. Köp den eller låna den på biblioteket nu i juletider, jag kan nästan garantera mysfaktor!

Inlägget är skrivet utan sponsring eller recensionsexemplar. Jag vill bara tipsa om en väldigt mysig julbok att läsa tillsammans med barn nu i väntan på julen.

5 kommentarer

  1. Härligt! Det bästa ”alternativa” adventskalendertipset jag har läst, är att läsa en bok/ett kapitel varje dag fram till jul. Gör man inte det i vanliga fall är det dags att börja NU! Kram

  2. Heja att du slår ett slag för böcker! Jag minns en annan bok om gubbarna Granström som jag läste för barnen när de var små. En bok om en mås som inte ville lämna deras mat ifred. Rolig och fint illustrerad.

      1. Den är jättefin 🙂 Vi har en annan bok om gubbarna Granström (Gubbar & galoscher) som får ta hand om ett kusinbarn över ett lov. Barnet har en modellbåtsats med sig som de bygger ihop och lägger i vattnet så den blir i verklig storlek. Med den ger de sig iväg på piratäventyr och allt är lika fint illustrerat som i Tomtegröt och tulpaner 🙂 Kanske en bok för liiite yngre barn än dina 😉 men ett litet extratips till andra läsare!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: