Nej det blir inget äppelöl på storbryggerierna i Bayern.

Ni som mot alla tvivel trodde att den öllag, das Reinheitsgebot, som stiftades i Ingolstadt för knappt 500 år sedan är på väg att lättas upp gick på en liten blåsning i mitt 1:a aprilskämtsinlägg (som du hittar här). Sorry.

Kanske har jag bott i Bayern tillräckligt länge nu för att se det som ett helt orimligt påstående att das Reinheitsgebot skulle vara på väg att lättas upp. Någon sådan diskussion har jag faktiskt inte hört ens ryktas om här i Bayern men så är jag ju faktiskt inte inne med ens lilltån i de kretsarna. Sorry ni som gick på det, ni får brygga egen äppelöl!

Hela inlägget var dock inte hittepå. Das Reinheitsgebot stiftades här i Ingolstadt den 23 april 1516 med anledning av att det var rena vilda western när det bryggdes öl vilket gjorde folk sjuka. Allt utom den lilla detaljen att denna världskända lag ska komma att lättas upp är alltså sant, faktiskt. Även det där med blodet, urk!

Nyfiken på vad jag hittade på för töntskojigt förra året? Då handlade det om att vår hund Chio hade fått en by på Teneriffa uppkallad efter sig och vi andra var gröna av avund. Det inlägget hittar du HÄR.

8 kommentarer

    1. Verkligheten är att jag är så usel på att luras att jag måste göra det utan att se personerna jag ska lura, ha ha! Idén med ölen var Daniels men jag broderade ut det så det skulle bli trovärdigt 🙂

  1. Du är lurig du. Nu förstår jag varför Daniel var så nyfiken på om jag läst bloggen och frågade om jag blivit lurad. Nej, sa jag. Det vet man aldrig, sa han. Kram!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: