Nu sätter jag punkt för bloggutmaningen Blogg100.

Idag sätter jag punkt för bloggutmaningen Blogg100 som startade den första mars. En bit över 90 inlägg blev det men lika glad är jag för det!

Blogg100-utmaningen är en årlig utmaning som går ut på att skriva 100 inlägg på 100 dagar. Den startar alltid den 1:a mars och jag var med förra året också men fick på sluttampen för mig att flytta bloggen till eget webbhotell. Det strulade såklart till sig och jag snubblade på målsnöret när det gällde att skriva mina 100 inlägg. Jag var nöjd ändå och lärde mig massor under månaderna jag var med. Det var ungefär då som tanken slog mig att jag nog vill blogga lite mer än bara lite sådär på en höft, när jag råkar ha tid.

I år kördes utmaningen igen och jag änmälde mig, denna gången med ambitionen att inte klara det. Jag tänkte helt fräckt bara plocka russinen ur kakan, ta del av den lilla gemenskap som är i den tillhörande Facebookgruppen och framförallt få inspiration och en del nya bloggare att följa! Det där med ambitionen att inte klara utmaningen råkade jag glömma bort efter några veckor. Jag har ju alltid så mycket att skriva om så till slut började det ändå bli ett inlägg per dag trots allt. Jag valde medvetet att hoppa över några dagar där i början men fick sen upp ångan och i slutänden blev det kanske en 95 inlägg eller något sånt. Jag har inte räknat för det var ju inte det som var min ambition.

fem-spraklekstips
Det mest lästa inlägget under Blogg100-perioden blev detta, om språklekar!

Min ambition var istället att spetsa till mina kunskaper som bloggredaktör. Jag ville vidareutveckla mina strategier för att på ett så tids- och energieffektivt sätt som möjligt samla material och idéer, skriva texter, fota, redigera bilder och publicera inlägg. Jag ville även göra lite olika försök att sprida mina alster i olika (förhoppningsvis rätt) kanaler, vid rätt tidpunkter så de når personer som vill läsa det hela. Allt detta har jag gjort och om jag får säga det själv lyckats hejjans bra! Antalet läsare har ökar med mer än 30% och även om sån statistik alltid går upp och ner över året så tror jag att den över tid stadigt kommer att gå uppåt. Jag fortsätter att testa lite tankar, idéer och strategier för olika saker här på bloggredaktionen så får vi se hur det hela fortsätter att utveckla sig.

En av tankarna jag har just nu när utmaningen att blogga varje dag är över är att låta det ta mer tid att läsa andras bloggar, samla material och idéer till framtida inlägg. Kanske låta texter få ligga till sig ibland och framför allt slipa vidare på bloggredaktören i mig. Jag har till exempel reviderat den mall jag använder för varje månads bloggplanering, den ska nu provas och utvärderas. Kanske kommer jag även att ta tag i att lära mig den nya kamerans inställning också, vem vet.

Nu sätter jag punkt för utmaningen Blogg100, tackar för mig och vänder blad. Det är dags att sätta igång arbetet med att testa den nya planeringsmallen, mappsystemet för alla inläggsbilder och strukturera upp röran i Evernote, hepp hepp! Ja just det, den där kamerans inställningar skulle jag ju lära mig använda också … to be continued.

7 kommentarer

  1. Jag skulle aldrig klara att få ut ett varje dag. Vissa dagar känner jag inte alls för att skriva. Men hur kan du sluta när du bara har 5 kvar till hundra!? Har du inga tvångstankar människa!?

    1. Jag klarar uppenbarligen att publicera ett inlägg om dagen men har bestämt att jag inte vill det 🙂
      För att svara på frågan om tvångstankar så är nog svaret ”Jo det har jag nog”! Dock har jag inte råd med någon dyr terapi så jag praktiserar min egen Kognitiva beteendeterapi, ha ha! 🙂

    1. Det är inte alltid helt lätt, alla dagars inlägg är inte lika ”påkostade” men nu ska jag lugna mig lite med publiceringsfrekvensen 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: