Nu ska det bli ordning på torpet igen!

Nu har vi klarat av två riktiga dagar av höstterminen i skarpt läge. Jag gör en high five med mig själv och hämtar upp självförtroendet från havets botten för att fira!

Det här med rutiner asså … så makalöst och galet viktiga i vår familj. Ni som känner oss lite backstage vet hur strukturerade vi är för att saker och ting ska fungera. Vi har nämligen fått en stor dos impulsivitet och energi av moder natur och för att tygla den krävs rutiner. Ibland är det som att köra en lådbil med raketbränsle, allt går väldigt fort, det sladdar hit och dit och väghållningen är usel. Oftast kul men ibland stressande och ingen som helst ordning.

När nu nya vardagsrutiner skulle testas för första gången denna veckan var jag såklart lite nervös. Inte för att det skulle skita sig helt utan för att … ja varför egentligen? Kanske för att jag vet av erfarenhet att det som ser bra ut i busstidtabellen och den egna klockan inte alls blir lika bra i verkligheten förens man provat och justerat lite. Men mina vänner, det har funkar finfint! Alla har kommit dit de ska i rätt tid, med rätt ryggsäck med ganska rätt innehåll i den. Nu vet jag att det funkar och kan släppa det.ordning-pa-torpet-buss

Nu är det istället bloggens tur att få lite ordning på torpet. Mitt publiceringsschema har under juli och augusti gått på sommarläge vilket kanske betytt mer bakom scen än framför. När bloggen inte är satt i sommarläge så vet jag i stora drag ungefär en månad framåt vad som ska publiceras. Vissa saker vet jag om fler månader i förväg men så har inte varit fallet de senaste månaderna. Det har dock varit helt i linje med mina val för denna sommaren och har faktiskt varit riktigt bra för att komma fram till hur jag vill ha det. Jag märkte nämligen att jag inte alls vill ”ta det som det kommer”, skriva, fota och publicera lite när jag har lust och tid. Då sladdar den där lådbilen runt så förskräckligt att det inte blir någon styr på del hela alls.

Så nu ska det alltså bli andra bullar! Upp på hästen igen och kör. Månadens nyhetsbrev är utskickat, månadens blogg är presenterad, månadens podcast ligger i pipeline att publiceras under oktoberfestveckorna och mina temainlägg under precis nämnda fest är planerade. Dessutom har en rad andra inlägg, som handlar mer om oss, fått både rubriker och preliminära publiceringsdatum. Jag känner att den här hösten kommer att bli riktigt bra på Lanclin!

PS: Vill du ha det där nyhetsbrevet jag nämnde så finns en ruta att anmäla sin mailadress till höger eller längst ner beroende på om du läser mobilversionen eller på datorn. 

7 kommentarer

 1. Härligt med rutiner och struktur på livet! Jag känner att jag inte riktigt hittat tillbaka till rutinerna efter sommaren ännu, så jag borde också ta i med hårdhandskarna för att skärpa mig. Dagarna bara springer iväg!

  1. Rutiner är livet, livet är rutiner kanske man kan säga? 🙂 Att komma igång med nya rutiner eller komma in i de gamla är lite kämpigt men såå värt det.

 2. På det här torpet börjar (de nya) rutinerna också sätta sig. Med en katt i huset blir rutinerna onekligen NYA! Hösten har sin charm, den också. Kram

 3. Härligt med rutiner och struktur! Jag gillade liknelsen med lådbilen, haha. 😉 Det är så sant: Allt kan låta bra i teorin men man vet inte förrän man har provat.

  Jag har anmält min mejladress och fått nyhetsbrevet. Jättebra!

  1. Struktur och rutiner kan vara tråkiga i vissa lägen men i 9/10 är de super och underlättar livet så mycket att man undrar hur man klarade sig innan 🙂
   Bra att du fått nyhetsbrevet!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: