Oktoberfest: Tävla och vinn en ölprovning!

Vill du lära dig mer om öl, ölsorter och hur olika de kan smaka? I ett samarbete med Upplevelse.se kan du nu under Oktoberfestveckorna tävla om en ölprovning för två personer här på Lanclin!

vinn-olprovning-hos-upplevelse.se-hos-lanclin-fat

Vill du vara med och tävla ska du svara på följande frågor i en kommentar till detta inlägg. Vinnaren presenteras den 4 Oktober. 

 • Vilket av öltälten på Oktoberfest i München har flest sittplatser?

 • Vem skulle du ta med dig till ölprovningen om du vann?

Svaret på den första frågan kommer att gå att hitta i något av mina kommande inlägg om Oktoberfest i München så håll utkik! Ett tips är att följa Lanclin på Facebook, då missar du inte när nya inlägg publiceras.

vinn-en-olprovning-med-upplevelse.se-hos-lanclin

Vinsten består av ett presentkort från Upplevelse.com på en ölprovning i Sverige för två personer och måste utnyttjas inom tre år. Mer info hittar du på Upplevelse.com. Om flera personer kommenterar med rätt svar så tas även den andra frågan med i avgörandet.

13 kommentarer

 1. Skulle så gärna vara med på en riktig Oktoberfest, har dock upplevt liknande fast mindre arrangemang när jag bodde i München 😉 Ska såklart vara med och tävla!

  1. Det är givetvis Winzerer Fähndl.
  2. Jag skulle ta med min pojkvän Mumin, eftersom vi träffades i München och har många fina och nykära minnen från fester som innefattade just allt det som Oktoberfest handlar om. Det skulle vara kul att få göra en ölprovning hemma i Sverige tillsammans och minnas tillbaka till alla maß vi drack i München 😉

  1. Oktoberfest är ju den fest som är känd sen är det ju tjogvis med väldigt snarlika kalajs under hela våren, sommaren och hösten som går alla turister obemärkt förbi. Lite märkligt kan tyckas för de som inte vill/kan betala de summor det ändå blir om man ska resa till, bo vid och vistas på Oktoberfest.
   Jag antecknar dig som tävlande! 🙂

  1. Tack! Vi ska nog kunna roa oss 😉
   Jag tog siffrorna från Oktoberfest egen hemsida så det hoppas jag är de mest tillförlitliga 🙂 Blir nu nyfiken vad som står på Wikipedia så det måste jag kolla 🙂

 2. Jag gissar som ovanstående på Winzerer Fähndl.
  Jag hade överraskat min sambo som verkligen gillar öl, skulle vara grymt kul att få gå på en ölprovning och lära sig mer om ölsorter och dess historia.

 3. Störst tält har Winzerer Fähndl (nästan 11 000 gäster). Hofbräus tält har dock 10 100 platser för sittande gäster.

  Vill bjuda sambon som är stor ölfantast,
  han jagar specialpartier och är en riktig entusiast. Han skulle behöva lite tips och inspiration, för att vidareutveckla sin stora passion!

  Elsie

 4. Hej!
  Det är Winzerer Fähndl som har flest sittplatser, ca 11.000. (Ofattbart stort för mig!)
  Jag skulle inte åka själv, men jag vet två som älskar öl och som alltid ställer upp på och sliter för alla nära och kära, och det är min pappa och min sambo. Jag skulle skicka iväg dem!

 5. Svar: Winzerer Fähndl
  Gubben bröt nacken i mars och har legat på sjukhus och korttidsvård tills för en månad sedan. Vi har missat hela vårens och sommarens lördagsmiddagar, fredagsmys mm. Jag skulle nu vilja göra något annorlunda och minnesvärt för att ta igen lite av förlorad fest!

 6. Jag kommer med en ny gissning… Nämligen Hofbräu.Om jag vann skulle jag ta med mig min australienska man, som f.ö älskar god tysk öl!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: