Reseprocenten – ett initiativ för att göra världen lite bättre.

Tidigare i år startade resebloggaren Linda Engström på 155cm.se ett initiativ som syftar till att göra världen lite bättre. Tanken är att 1% av summan som en resa kostar att genomföra blir ett ekonomiskt bidrag till personer, verksamheter eller organisationer som arbetar med att just göra världen lite bättre på något sätt. Såhär tänker jag efter vår Östersjöroadtrip.

Östersjön är ett litet hav som behöver hjälp. Det är ett hav som bland annat vi människor som lever i närheten av semestrar vid, reser på och till och med lever av. Jag ska inte fördjupa mig i alla de problem som Östersjön och dess invånare brottas med men många är vi som är oroade över hur vårt kära hav mår och kommer att må i framtiden.

Med detta i tankarna känns det helt naturligt att min reseprocent denna gången kommer att gå till att hjälpa till att låta Östersjön leva. Jag älskar att uppleva havet och alla de spännande djur, växter och organismer som lever vid och i det. Det vill jag att mina barn och eventuella barnbarn också ska kunna göra. Konstigare än så är det inte.

Denna månaden, juni, fyller jag 33 år. Min önskelista brukar inte vara särskilt lång men i år är den kortare än vanligt. Jag önskar mig att alla ni som vi vill fira mig på minsta lilla sätt ger en slant till WWF:s insamling för att rädda Östersjön. Jag kommer själv att bidra med min reseprocent och lägga det till de slantar jag hoppas på att samla in från bloggläsare, vänner, ovänner, släkt, främlingar och alla andra som vill bidra till att Östersjön ska få leva!

Insamlingen är öppen under hela juni och vill du fira mig (eller Östersjön) genom att bidra med en slant är du otroligt välkommen att göra det på WWFs hemsida där jag har startat en egen insamling. Struntar du blankt i min födelsedag men vill ge ett bidrag till Östersjön är du naturligtvis lika välkommen att gå in på:

Min födelsedagsinsamling till Östersjön!

6 kommentarer

  1. Så himla roligt att läsa detta! Jag ska precis skriva ett nytt inlägg om reseprocenten och kommer länka till dig som ett gott exempel på hur en kan göra. Supersmart av dig också att knyta ihop den platsen du varit på, till en organisation som bidrar till just det med en insamling i samband med din födelsedag!

    1. Vad roligt att du tycker det Linda! Att ge min reseprocenter till Östersjöns räddning kändes logiskt 🙂 Jag kommer nog att försöka ha någon koppling mellan mina reseprocentar och platserna vi besöker, det känns bra.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: