Reykjavik – en stad full av streetart.

När vi var på Island var det inte bara naturen, havet, källorna och hästarna jag fascinerades av. Islänningarna visade sig vara ena fenor på streetart!

Många väldigt vackra, roliga och coola konstverk fanns runtom i staden. Det var målningar i väldigt olika stilar och det var inte bara stora byggnader med affärer som dekorerats. Även bostadshus hade färgglada och fantasifulla konstverk som var väldigt välgjorda. Riktiga sevärdheter om ni frågar mig.

Jag kunde bara inte låta bli att fundera på vad bygglovsnämnderna i Sverige skulle sagt om folk började måla såhär färgglatt, kreativt och fantasifullt på sina fasader. Herregud vilket liv det skulle bli, ha ha!

Streetart frontdoor Reykjavik.
Dessa grannar verkar ha lite olika stil.
streetart-hawk-reykjavik
En riktigt cool målning.
Streetart ocean Reykjavik
Detta blev min absoluta favorit. Så himla speciell och vacker!
streetart-slips-reykjavik
Olika sätt att knyta en slips på kan alltid vara bra att bli påmind om på väg till jobbet.
Streetart tree Reykjavik
Så himla snyggt.

Vill du läsa fler av mina inlägg om Island?

Resa med barn till Island – vattenfallet Gullfoss.

Resa till Island med barn – Geysrarna Strokkur och Geysir.

 

11 kommentarer

  1. Men hjälp! Vad fint! Särskilt den första är ju helt underbar, jag älskar de färgerna! Mer sånt skulle jag gärna se här hemma också! Dock, här i stan där jag bor, har vi en hel husgavel inne i stan som är målad som ett konstnär. Av en konstnär.

    1. Den första målningen var underbart färgsprakande! Det såg lite ut som att det dolde sig en dagbarnvårdares hem eller en förskola bakom dörren 🙂

    1. Jag tror jag vet vilken giraff du menar! Den säger något roligt va? Jag tog en bild på den också men den blev inte i så bra kvalité.

    1. Ja den var väldigt fin! Frågan är om jag skulle våga måla så runt min entré, hade varit rädd att jag skulle tröttna 😉 Å andra sidan är det ju ”bara” att måla över om man tröttnar! 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: