Souvenirshoppingtips i Prag. 

Jag fortsätter att skriva lite om Prag, i detta inlägg om souvenirer. De flesta vill ta med sig något eller några minnen från resor de gör, vi också. Många länder och städer har sina specialitéer som oftast finns i kraftigt varierande kvalité, från lyxmodeller till skräp, även Prag. Prag är en stor stad med otroligt många fina och mindre fina butiker. Här kommer två tips på butiker som blev lite av mina favoriter.

Är du i Prag och är sugen på att shoppa loss bland t-shirts, magneter och askkoppar behöver du inte leta länge. Rör du dig till exempel i kvarteren kring det atronomiska uret och Karlsbron i gamla stan är dessa inte svåra att hitta. Är man istället ute efter andra saker kan man besöka de många butiker som säljer lokalt hantverk med kvalité som håller längre än till strax efter hemresan. Mina två favoritbutiker under våra dagar i Prag blev Manufaktura som på sin hemsidan ser ut som en butik med nästan bara hudvårdsprodukter till skillnad från den fysiska butiken som säljer mycket handslöjdat påsk- och julpynt, keramik, träprodukter, emalj, ljus, tvålar och leksaker i trä. På butikens hela övervåning finns jättefina barnleksaker i trä, värd ett besök även om man inte är ute efter att shoppa leksaker.
2015-04-18 11.15.212015-04-18 11.15.55

En annan favoritbutik blev Local artists Praha -Souvenir with a story. Där hittade jag keramikmuggarna med hjärtan på och de hade även mycket smycken, marionettdockor, träleksaker, mjukdjur i bomull, bivaxljus, tvålar och annat hantverk. En trevlig butik med trevlig personal som sålde trevliga saker helt enkelt. Lite roligt var att butiken ligger bredvid Kosta Bodabutiken som säljer svensk glaskonst. Marionettdockorna på bilden är i trä och för barn. Betydlig mer detaljrika och ”verkliga skådespelare” fanns i andra butiker men dessa var butikspersonalen inte så förtjusta i att få fotograferade.

2015-04-18 17.40.13

2015-04-18 10.58.22


1 kommentar

  1. Det är bra att ni har ”rekat” lite i Prag, så att vi andra inte behöver irra omkring så mycket när vi får shoppinglust. Det verkar vara en fin stad att besöka! Kanske vi hamnar där i höst vi också, när vi är ute på vår husbilstur i Europa. Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: