Tåg i Trollskogen i Böda på Öland

Är du på norra Öland med barn är Trollskogen och Skogsjärnvägen väl värt ett besök. Trollskogen är en väldigt speciell skog formad av vädret och klimatet på Öland. Många träd har fått väldigt krokiga och annorlunda former. Genom Trollskogen går Böda Skogsjärnväg med öppna vagnar så man riktigt känner att man åker genom skogen. Längs med rälsen har det på några ställen byggts upp små stentrollsfamiljer med hus. Skogstågen går mellan Fagerör och Trollskogen, vi köpte tur och returbiljett. Turen (inkl returen) tar drygt en timme med 15 min paus vid vändningen och var väldigt mysig. Tyvärr var det inte helt barnvagns och rullstolsvänligt på tågvagnarna pga av smala grindar.

Häftig, nästan spöklik skog med massor med fina, krokiga tallar.

Spännande att titta utanför.

1 kommentar

  1. Dit måste vi åka! Vi bor ju i Kalmar så det är inte så långt. Har varit en del på Öland men det blir mest södra Öland. Får ta några dagar och kolla läget lite längre norrut.
    Kul att du skriver om olika utflyktsmål och hur du upplevt dem med små barn. Nu börjar man ju bli varm i kläderna som mamma och ser inte samma hinder som förra sommaren då sonen var helt nykläckt men man funderar ju ibland om det funkar att ha med vagnen, om det finns bra fikaplatser och så vidare.
    /Landkrabba
    http://landkrabba.blogg.se

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: