Vad är Lanclin för blogg egentligen?

Aldrig kunde jag ana för 13 års sen när jag började blogga att jag idag skulle driva bloggen Lanclin som har flera tusen läsare varje vecka. Men varför bloggar jag och vad är Lanclin för blogg egentligen?

I min blogghistorias begynnelse.

Min historia som bloggare började 2004 då jag skrev träningsdagbok om mina hundar på plattformen Passagen. Det var mer av en hemsida som jag fyllde på underifrån vartefter, lite som en blogg som de brukar se ut nu men i ett enda långt dokument. Antagligen läste inte så många fler än mina 5 träningskompisar den där bloggliknande hemsidan.

2008 hade det mer moderna bloggformatet kommit, jag startade en ny blogg och skrev mer i det inläggsformat så som jag gör idag. Bilderna var dock små, texten massiv utan stycken och rubriker och läsarna kan inte ha bestått av fler än min familj och några vänner. Det är roligt att tänka tillbaka på nu. Ännu roligare är det att tänka på den utveckling som sen följde.

Linnea fotograferar.

Lanclin blev en reseblogg om livet som utlandssvensk familj.

2014 flyttade jag med min familj till Tyskland och jag ville skriva om våra upplevelser kring att komma till ett nytt land, nytt språk, nytt samhälle och framför allt ett nytt friluftsliv. Först var bloggen låst för allmänheten för att jag tyckte att den kändes väldigt privat. Men sen gjorde jag en kovändning, öppnade upp bloggen och gick med i bloggnätverket Svenska resebloggar som har varit och är guld värt.

Då fick bloggeriet plötsligt en riktig skjuts! Kanske inte i läsarantal men min motivation ökade markant. Där någonstans insåg jag att jag kunde bygga upp något som efter några års hårt arbete kunde bli en del av mitt jobb.

Nu har de där åren jag såg framför mig gått och Lanclin är på god väg att bli en del av mitt jobb. I takt med att ni läsare blir fler och fler får jag större och större chans att göra skillnad på riktigt. Då tänker jag främst på hur jag har möjlighet att nå ut med råd och tips kring att komma ut på små äventyr i naturen med barn.

Jag får dagligen bevis på att till exempel min materialbank med gratis material att skriva ut gör skillnad. Fler föräldrar och pedagoger tar sig för att sjunga om och leka i naturen än innan, det gör mitt pedagoghjärta otroligt varmt och stolt.

Så vad händer nu då?

Lanclin kommer att fortsätta att vara en reseblogg, vår lust att upptäcka världen har definitivt inte minskat. Men friluftsliv och min kärlek till naturen kommer också att få stor plats, kanske större i perioder. Jag har bestämt att bloggen ska få följa mina periodiska intressen som allt som oftast kretsar kring resor och friluftsliv, både nära och långt bort. Låter det som en bra plan?

Det kommer alltså att innebära att det ibland blir en hel del sångkort och friluftspedagogik för att sen handla om resor, utflykter och andra äventyr. För när allt kommer omkring, när jag har tänkt 100 varv till kring vad jag vill bli när jag blir stor så landar jag alltid i att det ska handla om äventyr, resor, djur och natur. Så jag fortsätter att följa mitt hjärta och hoppas att mina bloggläsare vill följa med mig!

2 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: