Välkommen – du nya följare av Lanclinbloggen!

Då och då strömmar det till med nya följare av Lanclin vilket alltid är jätteroligt! I det månadsbrev jag skickade ut härom dagen till er som prenumerar lovade jag en liten presentation av mig själv och Lanclin, den kommer här!

Jag som driver bloggen Lanclin heter Linnea och är pedagog med friluftsliv som specialisering. Jag är utbildad förskollärare och här i Tyskland där jag bor just nu har jag arbetat på en friluftsförskola som du kan läsa mer om HÄR. I Sverige ingår jag i det utbildningsteam som utbildar ideella barnledare i Friluftsfrämjandets verksamhet och jag har faktiskt fortsatt att göra det under mina år som utlandssvensk.

Det är ett otroligt roligt uppdrag som jag kommer att utveckla under hösten. Då kommer jag att hålla utbildningar för verksamma förskolepedagoger som vill få in mer friluftsliv med läroplanen som utgångspunkt i sin verksamhet . Oj så skoj det ska bli!

När det gäller friluftsliv är det som sagt friluftsverksamhet för de yngsta barnen som ligger mig varmast om hjärtat. Det är även fantastiskt roligt att utbilda barnledare för friluftsverksamhet som i sin tur ska ta med en egen drös med ungar ut för att upptäcka naturen tillsammans med.  Varje ledare jag utbildar ger fler barn chansen att träffa en kunnig och engagerad medupptäckare som tar dem med på äventyr i naturen. Det gör mig glad att tänka på.

Även om Lanclin handlar väldigt mycket om friluftsliv så är det även en reseblogg. Jag älskar både friluftsliv och resor, för mig går de båda hand i hand. Båda handlar om att upptäcka nya platser, umgås med människor man tycker om och lära sig nya saker, det gillar jag. Just det där med att lära mig nya saker har en topplacering över roliga saker i livet enligt mig och det genomsyrar hela mitt liv.

Just nu bor jag i Tyskland men inte så länge till. Efter tre år i Bayern har vi nu packat ihop vårt hem för att flytta tillbaka till Sverige. Vi har haft tre bra år här, fått uppleva otroligt mycket och haft ett fantastiskt friluftsliv. Nu väntar det nyköpta huset i Östergötland på oss och om en dryg vecka sitter vi på planet hem. Denna gången har vi enkelbiljetter.

Det är därför Lanclin innehåller så många inlägg om Tyskland, vi har bott här tills nu helt enkelt. Under våra år som utlandssvenskar i Bayern har jag inte bara bloggat om vårt friluftsliv i alperna utan även livet som utlandssvensk familj. Är du nyfiken får du gärna botanisera i bloggens kategorier. Där, i bland annat kategorin Livet i Tyskland hittar du mina inlägg om kulturskillnader, vår språkinlärning och en hel del annat.

Även i början på året skrev jag ett inlägg för att presentera mig och välkomna nya läsare. Det inlägget heter Vem är egentligen den där Linnea som skriver Lanclin? så är du nyfiken på varifrån jag kommer, vad jag har för skostorlek och vad jag ska bli när jag blir stor hittar du det inlägget HÄR. Jag har även en FAQ med svar på de vanligaste frågors som vår familjs flytt till Tyskland, den hittar du HÄR.

4 kommentarer

  1. Jag tycker ju själv att det är roligt att veta mer om dem som skriver de bloggar jag läser. Så jag tänkte att det kanske gillas av mina egna läsare också 🙂

 1. Att lära mig nya saker är bland mina topp tre tror jag! Jag är så nyfiken av mig! Som t ex bandmask i hästskit (som dottern jobbar med på lab) och olika takplåt-läggningar (jag jobbade på takplåtslageri för länge sen) eller olika grussorter (jobbat på ett grustag, jadå). Har du nånsin funderat på hur många grussorter det finns?! 🙂

  Ha en fin start på veckan!

  Kram Lena

  1. Världen är full av spännande saker! Bandmask, takplåt och grus låter ju precis som mycket annat sådär lagom intressant men när man råkar (eller blir tvungen) att sätta sig in i det öppnar sig plötsligt oanade källor till kunskap att ösa ut för den nyfikne 🙂
   Det där med grus har jag faktiskt funderat på! Jag har ju gått på Naturbruksgymnasium där bland annat anläggning av skogsvägar för skogsmaskiner var ett inte helt ovanlig samtalsämne, ha ha! Jag har även haft en mamma till ett barn på ett jobb en gång som arbetade med vägbyggen. Henne pratande jag både grusstorlekar och asfaltbeläggningar med för att jag var så nyfiken. Man ställer nog en del knasiga frågor när man är nyfiket lagd 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: