Vår i sikte!

Vi börjar ana vissa vårtecken här i Ingolstadt. Temperaturen börjar hålla sig runt 5° på dagarna, solen har lyst flera dagar i rad och fåglarna kvittrar så det hörs genom stängda fönster. Vintern här i Bayern har varit bra men nu längtar vi efter våren. Det har varit snö lite till och från med en längre period i mellandagarna då det gick att åka pulka fler dagar. Sen reste vi till Finland över nyår och när vi kom tillbaka var snön borta. Nu börjar barnens vinterkläder att sjunga på sista versen så vi hoppas på en fortsatt utveckling av våren de närmsta veckorna. Det ska bli otroligt skönt att rensa undan alla bylsiga vinterkläder i flera uppsättningar och ta fram vindbyxor, skaljackor och skogsgympadojjor (grövre gympaskor typ) istället.

Samma helg som jag blev sjuk hade vi planerat en helg i alperna med skidåkning. Vi åkte aldrig och tur var det. Barnen vill såklart fortfarande väldigt gärna åka skidor och förhoppningsvis hinner vi innan våren tagit över helt även uppe i bergen. Oavsett om där finns snö eller inte åker vi ner för att andas lite alpluft. Det går ju lika bra att vandra som att åka skidor i alperna även om det inte var planen från början.

Efter våren kommer sommaren och just nu jobbar familjens planeringskontor med att få fram ett fungerande sommarschema. Det enda vi bestämt är att vi ska köra till Kroatien i Augusti sen får resten av sommarens pusselbitar ramla på plats vartefter. Med stor säkerhet blir det lite Alperna, lite Legoland, lite vandringar, lite München och kanske lite andra storstäder i närheten.

IMG_8567Om några månader går körsbärsträden i blom i Sverige. Då är det sommar här.

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: