Vårsånger på sångkort – nytt i Lanclins materialbank!

Våren kämpar sig upp genom landet och södraste Sverige har nu barmark! Det gav mig inspiration att lägga upp några sångkort med vårsånger i Lanclins materialbank.

Våren kommer med inspirationen

I dagarna har jag och min poddkollega Pierre spelat in ett avsnitt av Friluftspodden om just vårtecken, så inspirerande! Det känns varje år som att livet återkommer i naturen efter en lång och mörk vinter. Lika underbart varje år!

Nya sångkort – om våren

Som vanligt när jag gör sångkort försöker jag välja ut sånger där melodin är känd. Särskilt när det är nypåhittade sånger, som många av Lanclins sångkort är, vill jag att ni som skriver ut dem inte ska behöva klia er i huvudet alltför mycket kring hur man sjunger sångerna på dem. Det är därför melodierna till till exempel Imse Vimse spindel, Björnen sover och Blinka lilla stjärna är vanligt förekommande.

Ut och sjung för våren!

Lanclins sångkort är tänka att kunna användas av alla som vill sjunga med barn om naturen och djuren som bor i den. Sångkorten är skapade för att gå att använda som små fusklappar, inspiration, hjälp att välja sång och kanske bidra till att skapa en kreativ sångstund där man väver in naturvetenskap. Skriv ut dem, laminera och ge dig ut och sjung!

Sångkorten om våren hittar du i

Lanclins materialbank

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: