Boktips: Vem är pastejtjuven?

För några veckor sen fick vi en låda med böcker att recensera från Speja förlag i Sverige. En av böckerna heter Vem är pastejtjuven? och är skriven av Anna Roos. Det är en fin, spännande och lärorik barnbok.

Bokens undertitel, ”En deckargåta för de minsta barnen” antyder att det är en spännande bok för yngre barn och det är det verkligen. Ett av våra barn, som är 6,5 år, älskar deckarhistorier och gillade boken jättemycket trots att dens tänka målgrupp är något yngre barn (3-6 år).

Har man läst barnboken ”Det var det fräckaste!” om mullvaden som får en bajskorv på huvudet och ger sig ut och letar efter den skyldige, då känner man igen principen i den här historien om pastejtjuven. I mysteriet med pastejtjuven är det istället fokus på vad olika djur äter och om de skulle kunna ha ätit upp pastejen, inte hur deras bajskorvar ser ut. Ett ypperligt sätt att lägga upp en lärorik sagobok för barn.

Vi gillade boken och har läst den flera gånger. Ibland som saga och ibland som faktabok då det i slutet finns en liten faktadel om de olika djuren som misstänks för att ha varit och tjuvat leverpastej. Som friluftspedagog blir jag extra glad när det kommer barnböcker om djur och natur så ”Vem är pastejtjuven – en deckargåta för de minsta barnen” rekommenderar jag såklart om du letar efter en bok om djur och natur för 3-6 åringar!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: