Vi laddar för roadtrip!

Just nu håller vi på att ladda upp för en roadtrip runt delar av Östersjön. Vi har en del ärenden längs med vägen som ska ordnas med så det blir en nytta-och-nöjes-resa. 

Men mest är det en nöjesresa faktiskt. Vi ska besöka fler länder vi inte varit i tidigare och även om det blir kortvisiter öster om Östersjön så hoppas vi kunna få en känsla för städerna och kanske vilja åka tillbaka någon gång när vi har mer tid på oss. Har du varit i Estland, Lettland, Litauen eller Polen och vill berätta något om det?

De här städerna planerar vi att besöka.

 • Resans första mål är Rostock i Tyskland. Här sover vi bara för att sen på morgonen åka över med båten till Sverige.
 • En av destinationerna i Sverige är Emmaboda. Här kommer vi att hälsa på släkt och vänner.
 • Minst ett besök i vår gamla hemstad Växjö är planerat där har vi lite ärenden att fixa och vänner att hälsa på.
 • Sen far vi upp till Stockholm
 • … för att ta nattbåten till finska Åbo. Därifrån kör vi sen ut på Kimitoön i skärgården. Här ska släkt hälsas på och bastu badas (förhoppningsvis).
 • Sen tar vi båten söderut, från Helsingfors över till Tallin i Estland. Denna gången bestämde vi att vi kör vidare direkt eftersom att det är relativt enkelt att åka till Tallin från både Sverige och Finland. Det kommer alltså många chanser att se staden igen.
 • Riga i Lettland är vår första övernattningsstad öster om Östersjön. Här har vi bokat en hotellnatt och tar gärna emot tips spännande saker att se och göra!
 • Litauen kör vi bara igenom över dagen …
 • … för att stanna två nätter i den Polska staden Augustow. När vi researchat lite verkar Augustow vara en fin liten stad med lummiga områden, vi hoppas att det stämmer. Här har vi bokat ett enkelt hotell på en husbåt.
 • En ”mellanlandning” i Dresden i Tyskland får bli början på vår roadtrips avslutning innan vi kör de sista milen hem till Ingolstadt i Bayern.

Nu håller vi alla tummar för att vår turnéplan håller!
Har ni några tips gällande Riga eller Augustow så tar vi tacksamt emot dem.

Tack på förhand!


Vill du läsa alla inlägg om vår Östersjöroadtrip finns de under etiketten:

Roadtrip runt Östersjön.

23 kommentarer

 1. Haha, jag har inte ens varit i Finland! Fast Åbo åkte vi till när jag var liten, typ tre år och jag minns fortfarande sittbadkaret, att vi satt och åt Port Salut (ost med orange kanter minns jag) inne på rummet.

  När ska ni åka och hur länge är ni borta?

 2. 57 timmar i bilen, jag har inte räknat nätter, men verkar ha blivit en planering på 1 vecka! Först lät det förskräckligt, men fördelat på 7 dygn så blir det trots allt överkomligt.

  Önskar er en jättefin resa – ni kommer att få se och uppleva mycket samt träffa goda vänner som ni inte ser så ofta! Härligt! Vacker tid att resa i nu också!

  1. Tack Mia! Vi kommer att vara borta i två veckor med relativt korta delsträckor så vi hoppas innerligt att det blir lite lugn och ro 🙂

  1. Vi hade faktiskt inte räknat antalen mil förens jag gjorde den här bilden 🙂 Vi väljer nog omedvetet den positiva linjen och det-ordnar-sig-alltid-tänket annars skulle mycket vi tar oss för bli sååå jobbigt, ha ha! 🙂

  1. Ja den där båten ska bli lite spännande 🙂 Jag brukar aldrig ha ambitionen att liveblogga men det lär komma måååånga inlägg om resan va det lider.
   Ska kolla vad ni skrivit om Riga, tack!

 3. Härligt, det låter som en utmaning! Ni får höra av er om ni skulle göra en detour till Prag på resan. Du som är lärare skulle kanske vara intresserade av att lära dig om worldschooling här.

  1. Absolut, det låter spännande med worldschooling 🙂 Just nu har vi ingen ny tur till Prag planerad men man vet aldrig! Är ni sugna på Alperna kan ni höra av er, där finns mycket att lära sig 🙂

 4. åbo är en härlig stad <3 själv har jag studerat och bott där i typ 6 år. Tallinn är superfint och jag skulle gärna åka dit igen, men som du sa så hinns det säkert med vid ett senare skede 🙂 Riga har jag bloggat lite smått om, men jag inser att jag varit knapphändig med information, har mest bara lagt ut bilder.. Kanske jag borde skriva ett lite mer informativt inlägg om vad vi såg och gjorde i Riga nån dag snart 🙂

 5. Heja er, vilken trevlig tur ni planerat! Ha en jättebra resa, vi är supernöjda med den vi gjorde uppåt i landet/in i Finland och önskar er en lika häftig upplevelse!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: