Virkad lussebulle med broderade russin.

Jag vill väldigt gärna alltid ha något litet projet på gång. I olika perioder virkar, ritar, syr eller pillar jag med andra små pyssel. Den senaste veckan har det blivit lite virkning med jultema. Min kärlek till svenska lussebullar är stor så det blev en virkad sådan! 

Genom yrkesnätverket Better Bloggers hittade jag Maria Yvells blogg Virka dygnet runt. Hon har precis som jag en julkalender på sin blogg och eftersom det är en virkblogg så är det ett litet virkmönster i varje lucka, jätteroligt! Jag behövde bara kika på första luckan för att inspirationen att virka en lussebulle skulle attackera mig. Tillsammans med morgonens lucka, julgranskulorna i papper här på Lanclin, har ni nu två relativt enkla pysseltips inför helgen, vassegoa!
virkad lussebulle

”Recept” på virkad Lussebulle med broderade russin.

Du behöver:
Virknål i lämplig storlek
Gult garn.
Brunt garn.
Stoppnål.

Såhär gör du:
1. Virka 6 luftmaskor och gör en ring av dem.
2. Virka sedan bara fasta maskor runt runt så det blir som ett virkat rör till slut. Beroende på garnet och virknålens storlek tar det olika antal varv innan det virkade röret går att rulla ihop till en lussebulle. Prova att rulla ihop den ibland för att se om längden på röret blir lagom.
3. När du tycker att den blivit lagom lång fäster du garnet och syr ihop ena änden på röret du virkat.
4. Fyll röret med lite fyllnadsludd, inte för mycket då blir det svårt att rulla ihop den och ev justera formen genom att knåda den lite sen om det skulle behövas.
5. Sy igen andra änden och rulla ihop röret till en lussebulle.
6. För att det raka, virkade röret ska hålla sig ihopringlad som en lussebulle syr du lite kors och tvärs genom den på lämpliga ställen, helst utan att stygnen syn.
7. Avsluta med att brodera russinen med brunt garn.

Vill du ha ännu mer inspiration och instruktioner för små julvirkningar ska du kika in på Marias blogg Virka dygnet runt!

6 kommentarer

    1. Sånna här små saker är lagom stora virkprojekt 🙂 Egentligen till ingen nytta nu när barnen inte leker så mycket med sånt längre men andras barn kanske får dem 🙂

    1. Ja visst blev den fin! 🙂 Jag har gjort ett helg gäng med kanelbullar för några år sen med samma ”recept”. De fick dock inga russin utan ”pärlsocker” av indianpärlor.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: